VIDEO EXCLUSIV Reghecampf vede partea bună. De ce e benefică remiza României cu Liechtenstein, înainte de EURO 2024

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2024, 22:26
Data actualizarii: Luni 10 Iunie 2024, 22:25

Laurențiu Reghecampf (48 de ani), dublu campion al României cu FCSB în calitate de antrenor, a vorbit despre șansele naționalei la Europeanul din Germania, care va debuta vineri, în direct pe PRO TV și VOYO.

România, calificată la EURO 2024 de pe primul loc și neînvinsă în grupa din preliminarii, a disputat două partide de verificare cu câteva zile înaintea plecării în Germania. Ambele meciuri de pe teren propriu s-au încheiat cu același rezultat, 0-0, adversare fiind Bulgaria (locul 83 FIFA) și Liechtenstein (locul 202 FIFA).

Laurențiu Reghecampf, la Emoții Europene: "Meciurile de pregătire nu contează. Dacă bați Liechtenstein cu 10-0 și după intri lejer la EURO?"

Deși numeroși suporteri ai naționalei sau analiști au tras un semnal de alarmă după rezultatul rușinos înregistrat de România în amicalul cu Lichtenstein, Reghecampf vede și latura benefică în perspectiva EURO 2024.

Expertul PRO TV pe durata Campionatului European a explicat și de ce ar avea nevoie România pentru a se califica în optimi după grupa în care va înfrunta Ucraina, Belgia și Slovacia.

"Cu o organizare bună și puțină șansă, eu cred că băieții ăștia se pot califica din grupă. Acum toți vor spune dacă am văzut meciurile de pregătire. Ele nu contează. Pentru moralul lor era clar bine să batem Liechtenstein cu 8-0 sau 10-0, dar te gândești și invers. 

Dacă pleci cu un rezultat din ăsta și intri lejer? Așa vor fi motivați și își vor da seama că, fără să fie sută la sută în fiecare secundă, n-au cum să facă performanță la nivelul ăsta. Întotdeauna vei găsi echipe care au calitatea necesară să-ți pună probleme într-o fază în care tu tratezi cu lejeritate.

Sunt sigur că vor fi foarte bine montați. Pentru lucrul ăsta trebuie felicitat și Edi, care se ocupă foarte mult de pregătirea asta. Cu puțină șansă sunt sigur că vom avea șanse să ieșim din grupe și, de ce nu, să mai facem un pas", a spus Laurențiu Reghecampf, la emisiunea Emoții Europene, transmisă în direct pe Sport.ro și VOYO.

VIDEO Laurențiu Reghecampf, la Emoții Europene (emisiunea completă)

Programul României la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!