VIDEO EXCLUSIV Rezumatul meciului Spania - Italia 1-0. "La Roja" s-a calificat în optimile EURO 2024

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 00:43
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 00:52

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 24 iunie, Croaţia - Italia (Leipzig, 22:00) şi Albania - Spania (Dusseldorf, 22:00).

Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia, campioana en titre, cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, în Grupa B.

Diferenţa în acest derby al competiţiei a fost făcută de autogolul lui Riccardo Calafiori (55), însă Spania a dominat jocul şi putea câştigat mult mai clar. Spania nu numai că şi-a asigurat prezenţa în faza următoare, dar a câştigat şi grupa.

Rezumatul meciului Spania - Italia 1-0. "La Roja" s-a calificat în optimile EURO 2024

Donnarumma a fost cel mai bun jucător de pe teren, el opunându-se golului în mai multe rânduri. Pedri (2) a reluat cu capul din 7 metri, dar Donnarumma a respins. Nico Williams a trimis şi el cu capul din 6 metri (10), puţin pe lângă poartă, la centrarea lui Morata. Portarul lui PSG a respins şutul din unghi al lui Morata (24), a deturnat de sub transversală şutul lui Fabian Ruiz (25), şut de la circa 22 de metri, ibericii încheind prima repriză cu o altă şansă a lui Fabian Ruiz (41), şut reţinut de Donnarumma.

După pauză, Pedri a avut două oportunităţi bune, dar a trimis pe lângă în primă instanţă (52), iar apoi şutul său de la 22 de metri a fost reţinut de Donnarumma (53).

Echilibrul de pe tabelă s-a rupt în min. 55, când Nico Williams a centrat în faţa porţii, Morata a deviat, Donnarumma a reuşit să respingă, dar a făcut-o în Calafiori, iar mingea a intrat în poartă.

Acesta este cel de-al şaselea autogol marcat la EURO 2024.

Ocaziile în serie ale ibericilor au continuat să curgă la poarta lui Donnarumma, care a respins şutul lui Morata (58), apoi Cambiaso (59) a blocat mingea trimisă de Le Normand la corner, Yamal (60) a şutat razant cu vinclul, iar Nico Williams (70) a nimerit bara după ce a trecut de Di Lorenzo.

Italia a echilibrat jocul pentru o perioadă şi a încercat să se apropie de poarta lui Unai Simon, însă fără a crea mare pericol.

La Roja, în optimi

''La Roja'' a fost aproape de a puncta pe final, la două acţiuni ale lui Ayoze Perez (90+1, 90+2), dar Donnarumma s-a opus de fiecare dată.

Spania a încheiat meciul cu 8-1 la şuturi pe poartă, deşi Italia a căutat egalarea până la ultima fază, cu Donnarumma în careul advers. Italia va trebui să lupte pentru calificare cu Croaţia, în ultimul meci.

În celălalt meci al grupei, Albania şi Croaţia au încheiat la egalitate, 2-2, miercuri.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 24 iunie, Croaţia - Italia (Leipzig, 22:00) şi Albania - Spania (Dusseldorf, 22:00).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!