VIDEO EXCLUSIV Splendoare-n iarbă: top 5 goluri înscrise de Anglia și Spania în drumul spre finala EURO 2024

finala euro 2024 jude bellingham Lamine Yamal Ollie Watkins Spania - Anglia EURO 2024
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 14 Iulie 2024, 14:45
Data actualizarii: Duminica 14 Iulie 2024, 14:46

Finala EURO 2024, Spania - Anglia e în direct și în exclusivitate la PRO TV și pe VOYO duminică, 14 iulie, de la ora 22:00.

Spania și Anglia sunt finalistele necontestate ale UEFA EURO 2024

Majoritatea iubitorilor fotbalului sunt de acord că selecționatele antrenate de Luis de la Fuente și Gareth Southgate au fost cele mai convingătoare echipe ale campionatului european de fotbal din Germania. 

Spania și Anglia fac și spectacol, nu doar diferența în momentele importante ale EURO 2024

În drumul lor spre finala EURO 2024, Spania și Anglia au depășit Croația, Italia, Albania, Georgia, Germania, Franța, respectiv Serbia, Danemarca, Slovenia, Slovacia, Elveția și Olanda.

  • Foarfeca lui Bellingham, posibil cel mai frumos gol de la EURO 2024

Cel mai aproape de eliminare a fost reprezentativa Albionului, care a evitat o înfrângere rușinoasă în optimea cu Slovacia chiar în minutul 90 + 5, când Jude Bellingham a înscris printr-o foarfecă perfectă, care l-ar face invidios și pe Cristiano Ronaldo. 

  • Nu îi trebuie nici timp, nici spațiu prea mult: Yamal, letal în semifinala cu Franța

Și Spania a trecut printr-un moment critic: a fost condusă cu 1-0 de Franța, în semifinale, dar puștiul Lamine Yamal a avut încredere în abilitatea de a face diferența la cel mai înalt nivel, într-un moment complicat al parcursului „Furiei Roja” spre finală. I-a păcălit pe francezi, dar și-a croit spațiu doar cât să se asigure că îl învinge pe Maignan, nedezvăluindu-și decât foarte târziu intenția de șut. 

  • Îi place bowling-ul: Fabian Ruiz i-a făcut „jaloane” pe Modric și coechipierii lui

Drumul Spaniei a început cu un 3-0 categoric împotriva Croației, locul 3 la Cupa Mondială din Qatar. Fabian Ruiz s-a distrat cu Luka Modric și apărarea croată, în prima repriză adjudecată de iberici cu 3-0, pe Olympiastadion.

  • S-a revanșat după drama din 2021: Saka, al doilea salvator al englezilor

Nu doar Bellingham a salvat-o pe Anglia de o eliminare timpurie. Bukayo Saka a pătruns în interior și a șutat cu sete la poarta lui Sommer, egalând Elveția și înscriind împotriva aceluiași portar și la loviturile de departajare, învingându-și „demonii” apăruți pe Wembley, când a ratat penalty-ul decisiv al finalei EURO 2020. 

  • Semifinala Olanda - Anglia, decisă de golgheterul lui Aston Villa

Ollie Watkins l-a făcut pe De Vrij să rămână marele regret al lui Ronald Koeman la EURO 2024. În minutul 90 al semifinalei de la Dortmund, golgheterul clubului din Birmingham a înscris dintr-un unghi aproape imposibil, într-un moment în care a fost subestimat de stopperul olandezilor. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!