UEFA răsuflă ușurată! România – Ungaria, duel aproape imposibil la EURO 2024

Romania EURO 2024 Ungaria EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iunie 2024, 00:40
Data actualizarii: Marti 25 Iunie 2024, 02:36

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024.

Unul dintre lucrurile care le-a provocat oficialilor UEFA fiori pe șira spinării a fost posibilitatea unui duel dintre România și Ungaria, având în vedere animozitățile dintre cele două tabere de suporteri, mai ales că forul continental a fost nevoit să împartă deja sancțiuni din cauza scandărilor și bannerelor xenofobe.

Meciul România - Ungaria, aproape imposibil la EURO 2024

Ungaria a încheiat Grupa A pe locul al treilea și speră să se califice în optimile de finală. Acest lucru se va întâmpla dacă se va afla pe unul din primele patru locuri în clasamentul echipelor de pe locurile trei. În acest moment, Ungaria se află pe locul trei, cu trei puncte.

Una dintre condițiile ca România să întâlnească Ungaria în optimile de finală era ca tricolorii să încheie pe prima poziție în Grupa E.

Totuși, pentru un meci România - Ungaria, echipele calificate de pe locurile 3 trebuie să vină din grupele A, B, D, E sau A, B, D, F, lucru imposibil după ce Croația a pierdut în fața Italiei și a încheiat grupa pe locul al treilea.

Croații au doar două puncte acumulate în faza grupelor și sunt deocamdată pe locul cinci în clasamentul echipelor de pe locurile trei, astfel că au șanse extrem de mici la calificarea în fazele eliminatorii.

Croații nu sunt încă eliminați, dar șansele sunt minime să meargă în optimi

Croația se poate califica doar dacă va fi una dintre cele mai bune echipe de pe locurile trei, dar ca acest lucru să se întâmple Modric & co. trebuie să fie ajutați și de jocul rezultatelor: Anglia trebuie să bată Slovenia la diferență de trei goluri, Danemarca să învingă Serbia, Turcia să învingă Cehia, iar Portugalia să se impună în fața Georgiei.

Cum arată în acest moment clasamentul echipelor de pe locurile trei

1.       1. *Austria – 3 puncte (3:2)

2.       2. *Slovacia – 3 puncte (2:2)

3.       3. Ungaria – 3 puncte (2:5)

4.       4. *Slovenia – 2 puncte (2:2)

5.       5. Croația – 2 puncte (3:6)

6.       6. *Cehia – 1 punct (2:3)

  • *Echipele care au disputat doar două partide în grupele EURO 2024.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!