VIDEO EXCLUSIV Verdictul BBC după cea mai grea decizie a lui Istvan Kovacs din meciul Slovenia - Serbia de la EURO 2024

Istvan Kovacs EURO 2024 Serbia Slovenia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 18:19
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 18:20

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost la centru în partida Slovenia - Serbia 1-1, de la EURO 2024.

Selecţionatele Sloveniei şi Serbiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), joi, pe Football Arena din Munchen, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania.

Istvan Kovacs nu a dictat lovitură de la 11 metri pentru Slovenia în meciul cu Serbia. BBC: "Nu a fost penalty"

Slovenia a deschis scorul în minutul 69. Timi Max Elsnik a trimis o centrare în fața porții, iar fundașul dreapta Zan Karnicnik, legitimat la NK Celje, a apărut perfect la finalizare și a înscris pentru 1-0, devenind primul jucător din campionatul Sloveniei care marchează la un Campionat European.

Slovenia părea că se îndreaptă către o victorie istorică, prima la European, însă Luka Jovic a înscris cu capul din corner, la ultima fază, în minutul 90+6. Serbia a obținut in-extremis un punct și rămâne în cursa pentru optimi.

Istvan Kovacs a avut o prestație sigură, iar cea dificilă decizie a trebuit să o ia în minutul 67. Petar Stojanovic, mijlocașul Sloveniei, s-a prăbușit în careu după un duel cu Mijat Gacinovic, însă centralul român nu a dictat penalty.

Jurnaliștii de la BBC consideră că Istvan Kovacs a luat decizia corectă: "Stojanovic a căzut în careu și s-a uitat către arbitru cerând penalty, însă slovenul a forțat, căutând să cadă. Nu e penalty", a scris BBC.

VIDEO Faza la care Slovenia a cerut penalty în meciul cu Serbia

Pentru Istvan Kovacs a fost primul meci la care a fost delegat la EURO 2024. Centralul din Carei a avut și o partidă la EURO 2020, Macedonia de Nord - Olanda 0-3.

Cel mai bine cotat arbitru român a fost ajutat de la margine de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar în camera VAR s-au aflat olandezul Rob Dieperink și germanul Marco Fritz. Pol van Boekel a fost asistent VAR, iar norvegianul Espen Eskas a fost arbitru asistent.

VIDEO Rezumat Slovenia - Serbia 1-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!