Victor Pițurcă, replici tranșante la adresa lui Valentin Mihăilă după EURO 2024

Victor Pițurcă, replici tranșante la adresa lui Valentin Mihăilă după EURO 2024 EURO 2024

Victor Pițurcă, fost selecționer al selecționatei României, a oferit o analiză critică asupra performanței lui Valentin Mihăilă la EURO 2024.

Pițurcă a evidențiat aspectele jocului lui Mihăilă care necesită îmbunătățire, concentrându-se în special pe capacitatea acestuia de a se demarca eficient pe teren.

Victor Pițurcă: "Mihăilă trebuie să îți îmbunătățească demarcarea"

"Mihăilă trebuie să își îmbunătățească demarcarea. Are tendința de a aștepta mereu în tușă, când ar trebui să alterneze demarcările și să se infiltreze între fundașii centrali. La Craiova, el juca doar lipit de bandă și nu a fost antrenat corespunzător în ceea ce privește finalizarea," a spus Pițurcă la Digi Sport.

În ciuda criticilor, Valentin Mihăilă a semnat recent prelungirea contractului cu Parma, extinzându-și angajamentul până în 2027. 

"Revenirea în Serie A cu Parma a fost un obiectiv major pentru mine. Acum că ne-am întors, mă concentrez să ne menținem în prima ligă. Sunt fericit că am ajuns la un acord după luni de discuții și că voi continua să îmi construiesc cariera aici," a declarat Mihăilă.

  • Valentin Mihăilă, evaluat la 2.8 milioane de euro conform Transfermarkt, a fost transferat la Parma în 2020 de la Universitatea Craiova.

Victor Pițurcă, selecționer "cu diplomă de excelență"

Victor Pițurcă a fost selecționerul echipei naționale de fotbal a României în trei mandate diferite.

  • Prima perioadă: Iulie 1998 - Decembrie 1999

A fost numit selecționer în iulie 1998 și a condus echipa în campania de calificare pentru EURO 2000. A fost demis în decembrie 1999, înainte de turneul final, în urma unui conflict cu oficialii Federației Române de Fotbal.

  • A doua perioadă: Decembrie 2004 - Aprilie 2009

Pițurcă a revenit ca selecționer în decembrie 2004 și a condus echipa în campania de calificare pentru EURO 2008, unde a reușit să ducă tricolorii la turneul final. A fost demis în aprilie 2009, în timpul campaniei de calificare pentru Cupa Mondială din 2010, după rezultate nesatisfăcătoare.

  • Al treilea mandat: Iunie 2011 - Octombrie 2014

"Piți" a fost numit din nou selecționer în iunie 2011 și a condus echipa în campania de calificare pentru EURO 2012 și Cupa Mondială din 2014. A fost demis în octombrie 2014, după eșecul de a se califica la turneul final din Brazilia.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!