VIDEO EXCLUSIV „Atâția ani de zile noi am făcut greșit!” Ciprian Marica, dezvăluire extraordinară în Studioul EURO 2024

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 13:00
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 13:03

Progresul științific a avut efecte reale inclusiv în viețile „tricolorilor”, ale căror metode de recuperare s-au schimbat drastic în ultimii ani. 

Ciprian Marica a vorbit despre nevoia „tricolorilor” de a se reface corect înaintea meciului cu Belgia, programat în seara sâmbetei de 22 iunie, de la ora 22:00, în direct și în exclusivitate pe PRO TV și VOYO.

Fostul atacant al echipei naționale a României a dezvăluit, în studioul EURO 2024, greșeala comisă ani la rândul de generația sa, care opta pentru apă caldă, și nu pentru apă rece, în procesul de recuperare care începea imediat după încheierea meciurilor oficiale.

  • Ciprian Marica

Apa rece a înlocuit apa caldă în procesul de recuperare utilizat de fotbaliștii de top

  • 124 de ore vor trece între finalul meciului cu Ucraina și începutul jocului cu Belgia. 

„Foloseam greșit apa caldă,” a dezvăluit Marica, explicându-se: „Asta era recuperarea: apă caldă, săpun, iar dacă era și jacuzzi, era șmecherie. După care, ani mai târziu, ne-am dat seama că nu e bună caldă și că ne-ar trebui apă rece.

Nu e vrăjeală, e adevărat. După ani de zile ne-am dat seama că noi am făcut greșit. Rece trebuie, nu caldă. Toată lumea era reticentă. Ce, acum apă rece? Nu vrem rece, noi vrem caldă,” spuneau atunci fotbaliștii, își amintește Ciprian Marica.

Marica a marcat 25 de goluri în 72 de meciuri jucate pentru echipa României

  • Deși convocat, Marica nu a jucat niciun minut la EURO 2008, Daniel și Marius Niculae ocupându-i, alternativ, locul în teren. 

Radu Drăgușin și Nicolae Stanciu s-au recuperat în jacuzzi cu apă rece, cu trei zile înaintea meciului cu Belgia, care va avea loc pe stadionul din Koln. 

Dacă jucătorii antrenați de Edward Iordănescu vor reuși să câștige măcar un punct în partida cu belgienii, aceștia își vor asigura matematic calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal 2024 din Germania.

Ar fi doar a doua calificare a României în optimile unui EURO, după succesul din urmă cu 24 de ani. Atunci, golurile lui Chivu, Munteanu și Ganea aduceau o victorie uriașă împtoriva Angliei, scor 3-2, care avea să împingă țara noastră mai departe, dintr-o grupă „a morții”, din care mai făceau parte Portugalia și Germania. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!