Lovitura primita de Belgia! Castagne a suferit o "dubla fractura orbitala" si nu va mai juca la Euro

Belgia Euro EURO 2020 Timothy Castagne EURO Lovitura primita de Belgia! Castagne a suferit o "dublă fractură orbitală" si nu va mai juca la Euro 2020
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Iunie 2021, 14:11
Data actualizarii: Duminica 13 Iunie 2021, 14:21

Timothy Castagne a suferit o dubla fractura la fata.

Internationalul belgian Timothy Castagne a suferit o dubla fractura la fata inprima repriza a meciului cu Rusia (scor 3-0), disputat sambata seara la Sankt Petersburg, devenind astfel indisponibil pana la finalul EURO 2020, a anuntat Roberto Martinez, selectionerul Belgiei, citat de AFP.

Fundasul dreapta, in varsta de 25 ani, s-a lovit in plina viteza de mijlocasul rus Daler Kuziaev, in minutul 26, si nu a mai putut continua jocul, fiind inlocuit cu Thomas Meunier, jucatorul Borussiei Dortmund, care s-a dovedit determinant in succesul belgienilor, cu un gol si o pasa decisiva.

Transportat la spital, Castagne a fost supus unui control medical in urma caruia s-a stabilit ca a suferit "o dubla fractura orbitala", potrivit lui Martinez.

"Castagne nu va putea continua sa joace. Are o dubla fractura. Cu siguranta nu va putea disputa restul turneului", a spus tehnicianul spaniol.

Fotbalistul belgian, care evolueaza in Premier League, la Leicester City, se afla la prima sa mare competitie alaturi de selectionata Belgiei.

Martinez s-a aratat, in schimb, mai optimist in privinta fundasului Jan Vertonghen, lovit la o glezna, care a cerut sa fie inlocuit cu un sfert de ora inainte de finalul jocului. "Este mai putin grav", a afirmat selectionerul.

Belgia, una dintre favoritele la castigarea trofeului, nu a putut conta la meciul cu Rusia pe unul dintre cei mai buni jucatori ai sai, Kevin de Bruyne, care a suferit multiple fracturi faciale in cursul finalei Ligii Campionilor, disputata pe 29 mai, in care echipa sa, Manchester City, a fost invinsa la limita de Chelsea Londra (0-1).

De Bruyne si-ar putea face, insa, aparitia pe teren la cel de-al doilea meci de la EURO 2020 al belgienilor, programat joi, la Copenhaga, impotriva selectionatei Danemarcei.

AGERPRES

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!