E OFICIAL: Honda Racing Team in Formula 1 si in 2009!

E OFICIAL: Honda Racing Team in Formula 1 si in 2009! F 1

Nick Fry, CEO Honda Racing Team, a declarat, joi, dupa reuniunea FOTA de la Geneva, ca echipa a fost salvata de la desfiintare si va lua startul in sezonul 2009 al Campionatului Mondial de Formula 1, precizand ca anuntul oficial va fi facut in scurt timp, informeazaautosport.com.

"Un anunt va fi facut in cel mai scurt timp, este tot ce pot sa va spun deocamdata", a declarat Fry.

El a precizat ca echipa nu ar mai fi existat in acest sezon fara FOTA si fara propunerile inaintate de acest for privind reducerea costurilor in F1. "Corect este sa spunem ca echipa noastra a beneficiat si va beneficia de sprijinul FOTA in viitor, in doua moduri: in primul rand, reducerea costurilor ne va ajuta enorm in provocarile la care echipa noastra trebuie sa raspunda in urmatorii doi sau trei ani. Dar, mai important decat reducerea costurilor este sprijinul de care ne-am bucurat in ultimele trei luni din partea tuturor echipelor implicate in Formula 1.

In special, as dori sa spun ca in ziua in care Honda si-a anuntat retragerea din sport, am primit mesaje de sustine din partea presedintelui FOTA, Luca di Montezemolo, si din partea lui Ron Dennis. In spatele scenei s-a desfasurat un numar impresionant de actiuni. Toti cei de la FOTA ne-au ajutat sa ne mentinem echipa in Formula 1, iar eu, Ross Brawn si cei 700 de angajati ai echipei dorim sa le multumim pentru asta", a afirmat Fry, care a reprezentat echipa Honda la reuniunea de la Geneva.

Potrivit presei internationale, Honda Racing Team F1 va fi preluata de actualul management al echipei, format din Ross Brawn si Nick Fry, dupa ce compania japoneza producatoare de automobile Honda si-a anuntat, anul trecut, retragerea din Marele Circ.

Anuntul oficial de salvare a echipei ar putea fi facut in aceasta saptamana, cand sunt programate si o serie de teste cu monopostul pentru sezonul 2009 la Silverstone. Apoi, echipa va pleca la Barcelona, unde intre 9 si 12 martie va avea loc ultima sesiune de teste inaintea debutului sezonului, programat in 29 martie in Australia.
Desi este posibil ca Honda Motor sa se numere printre finantatorii echipei, aceasta isi va schimba denumirea, variantele vehiculate pana in prezent fiind Brackley F1 sau Brawn Racing.

Pilotii echipei, ce va beneficia de motoare Mercedes, vor fi britanicul Jenson Button si brazilianul Rubens Barrichello, la fel ca anul trecut.

Dupa ce Honda si-a anuntat in decembrie 2008 retragerea totala din Formula 1, au existat mai multe variante de preluare a echipei, printre cei interesati numarandu-se miliardarul mexican Carlos Slim, fostul manager al echipelor Benetton si BAR, David Richards, Tony Teixeira, boss-ul A1GP Series, precum si grupul Virgin, detinut de miliardarul britanic Richard Branson.

Cu toate acestea, presedintele Honda Motor, Takeo Fukui, a declarat, de curand, ca au existat numeroase discutii privind vanzarea echipei de Formula 1, insa au fost putini investitori care s-au gandit cu seriozitate la cumpararea team-ului. Astfel ca singura varianta ramasa pentru a se evita desfiintarea Honda Racing Team a fost ca echipa sa fie incredintata actualei conduceri executive.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!