VIDEO Record spulberat: cea mai în formă națională a jucat 70 de minute cu om în plus, dar a pierdut după aproape trei ani

Record spulberat: cea mai în formă națională a jucat 70 de minute cu om în plus, dar a pierdut după aproape trei ani Fotbal extern

A fost prima înfrângere din februarie 2022 încoace!

Columbia, cea mai în formă echipă națională din lume, a pierdut joi seară pentru prima dată după 31 de meciuri. A făcut-o în preliminariile Cupei Mondiale din 2026, în fața reprezentativei aflate pe locul 83 în clasamentul FIFA, Bolivia!

Meciul s-a jucat pe Estadio Municipal, din El Alto, aflat la o altitudine de 4150 de metri! S-a terminat 1-0 pentru Bolivia, cu un super gol marcat de Miguel Terceros, în minutul 58 (VEZI VIDEO). 

Bolivia distruge tot acasă, la 4.150 de metri altitudine

  • Gettyimages 2177850361

Inaugurat în iulie 2017, stadionul din El Alto este extrem de controversat, din cauza înălțimii la care este construit. Gazonul este unul sintetic și poate găzdui 25.000 de spectatori. 

Din cauza aerului extrem de rarefiat din El Alto, echipele oaspete au probleme uriașe de adaptare. Până acum, Bolivia a câștigat toate meciurile jucate aici! Mai mult, nici în competițiile continentale de club din America de Sud nicio echipă nu a reușit să plece neînvinsă. 

Pe 5 septembrie, Bolivia a zdrobit Venezuela, scor 4-0, pe același stadion. După acel meci, Fernando Batista, selecționerul Venezuelei, a declarat că este „inuman” să joci la o așa altitudine. „M-am dus de două ori la vestiar să inhalez oxigen, pentru că mă sufocam. Unii jucători erau amețiți”, a mai spus Batista.

Bolivia a învins Columbia, deși a jucat 70 de minute în inferioritate!

Bolivia a spulberat recordul Columbiei chiar și în condițiile în care a jucat cu un om în minus încă din minutul 20. Héctor Cuéllar a fost eliminat pentru un fault din postura de ultim apărător, însă gazdele n-au resimțit șocul.

După acest rezultat, bolivienii au acumulat 12 puncte și au urcat pe locul șase în preliminariile sud-americane, poziție care asigură calificarea directă la Cupa Mondială din 2026! Bolivia are în palmares o singură prezență la Mondiale, în 1994, la ediția din Statele Unite.

Columbia, cu 16 puncte, e pe doi, la trei lungimi de liderul Argentina. În următoarea rundă a calificărilor, pe 15 octombrie, columbienii întâlnesc Chile, pe propriul teren. Bolivia va juca în deplasare, la Buenos Aires, cu Argentina. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!