S-au făcut primele probe pentru camerele de vederi corporale ale arbitrilor. Cum s-au simțit aceștia cu noua tehnologie

S-au făcut primele probe pentru camerele de vederi corporale ale arbitrilor. Cum s-au simțit aceștia cu noua tehnologie Fotbal extern

După VAR și tehnologia de linia porţii, englezii vor să introducă un nou element tehnologic în fotbal. 

Football Association a lansat, în februarie 2023, un proces de cercetare practică în implementarea camerelor video pentru arbitrii. 

 

  • S Au Facut Primele Probe Pentru Camerele De Vederi Corporale Ale Arbitrilor Cum S Au Simtit Acestia Cu

FA a testat deja camera video corporală pe 100 de arbitri

 

În ultima lună, peste 100 de centrali și tușieri au folosit noua tehnologie în timpul meciurilor pe care le-au condus la nivelul competițiilor de seniori din zonele Essex, Liverpool, Middlesbrough și Worcestershire. Măsura a venit după ce aceștia au spus că nu se mai simt în siguranță în timpul partidelor și că fotbaliștii au început să le conteste mai dur deciziile din timpul partidelor.

Pe durata trialului, niciunul dintre arbitri nu a fost nevoit să pornească camera video, pentru a înregistra o agresiune fizică sau un abuz verbal extrem. Procesul are aprobarea International Football Association Board (IFAB). Aceasta este singura organizație decizională internațională în privința schimbăriile regulilor jocului de fotbal, cea care a dat, în ultimii ani, acceptul pentru implementarea VAR și goal-line technology. În cazul în care va avea succesul scontat, camerele video vor fi introduse în echipamentul arbitrilor și la ligile superioare, pentru sezonul 2023-2024.  

 

"Semnele timpurii sunt pozitive, arbitrii se simt liniștiți și protejați"

 

"Semnele timpurii sunt pozitive, pentru că arbitrii ne-au spus că se simt mai încrezători, liniștiți, protejați, mai în siguranță. Este un început pozitiv - fără activări - așa că, în opinia mea, se pare că implementarea acestor dispozitive acționează în cele din urmă în modul în care ne dorim, ceea ce este acel factor de descurajare. Mai bine să prevenim comportamentul inadecvat și să prevenim gesturile violente sau nesportive al participanților la meciuri decât să trebuiască să le vindecam sau să le pedepsim.

Arbitrii ne spun că unii jucători erau nevoși, dar au aruncat o a doua privire, au văzut camera corporală și au făcut o glumă de genul: 'Ah, aș face bine să nu mă cert cu tine arbitru, am văzut camera corporală'. E exact ceea ce doream, ca arbitrii să poată lua deciziile liniștiți, fără o presiune mai mare psihică sau fizică", a declarat Daniel Meeson, șeful departamentului Refereeing Technical & Development din cadrul FA.   

Foto - englandfootball.com

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!