Ținut rezervă de atacantul moldovean de la Oțelul Galați, acum este finalist la Balonul de Aur 2024!

Artem Dovbyk balonul de aur 2024 Gheorghe Boghiu Otelul Galati Zaria Bălți Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Septembrie 2024, 14:55
Data actualizarii: Joi 05 Septembrie 2024, 14:59

Artem Dovbyk numai ce s-a transferat de la Girona la AS Roma.

Revista franceză France Football a publicat, miercuri, toți finaliștii pentru Balonul de Aur, iar printre cele 30 de nume se regăsește și cel al atacantului ucrainean Artem Dovbyk (27 de ani), transferat recent de la Girona, revelația din La Liga calificată în Champions League, la AS Roma.

Golgheter la Girona, echipă care s-a aflat multă vreme în fruntea clasamentului din La Liga în ultimul sezon, Dovbyk s-a aflat inclusiv pe lista Barcelonei pentru un transfer în vară.

Artem Dovbyk, de la rezervă în campionatul Moldovei la nominalizarea pentru Balonul de Aur

În urmă cu câteva sezoane însă, nimic nu anunța ”explozia” lui Dovbyk, care era rezervă la Zaria Bălți, în campionatul Republicii Moldova.

Atunci, în 2016, titular în atac la Zaria în sezonul în care echipa a câștigat singurul trofeu din istoria clubului (Cupa Moldovei) era Gheorghe Boghiu, fostul internațional moldovean care a jucat la Oțelul Galați în 2007.

”Artem era un copil timid, nu a jucat prea mult, dar se vedea la antrenamente că avea calități. 

A stat puțin la noi, era o perioadă în care erau mai mulți fotbaliști ucraineni la echipă, și antrenorul era tot din Ucraina.

Mă bucur foarte tare pentru că a ajuns atât de sus acum”, a declarat pentru Sport.ro, în decembrie anul trecut, Gheorghe Boghiu.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!