Van der Vaart l-a "distrus" pe Courtois: "Doar se vaită! El stă pe teren. De unde atâta epuizare?" 

Van der Vaart l-a distrus pe Courtois: Doar se vaită! El stă pe teren. De unde atâta epuizare?   Fotbal extern

Portarul belgian se plânsese că programarea meciurilor la intervale de timp scurte va provoca accidentări jucătorilor de top, dar a primit replica din partea fostului star olandez. 

După ce portarul Thibaut Courtois s-a plâns de creșterea numărului de meciuri pentru fotbaliști de top, situație care poate duce la uzură fizică și accidentări, belgianul a primit răspuns de la Rafael van der Vaart.

Fostul internațional olandez și jucător la Ajax, Hamburg, Real Madrid, Tottenham și Betis a spus că "e o prostie ce a spus. Ai acum o perioadă încărcată, dar apoi ai șase luni de pauză la echipa națională. Joci fotbal și primești o grămadă de bani, normal că e program încărcat. Toți am trecut prin asta, e o obligație a jucătorilor de valoare, de aici vin recunoașterea și salariile. Jocurile oficiale sunt mult mai plăcute decât antrenamentele, de multe ori și mai ușoare. Thibaut și cei care spun aceste lucruri doar se vaită. În plus, dintre toți jucătorii, un portar ar trebui să fie ultimul care se plânge de oboseală și efort, pentru că stă pe teren. Întelegeam dacă declara așa ceva un jucător care aleargă 12-13 km pe meci". 

Ce spune statistica despre distanța parcursă de portari

Courtois, portar la Real Madrid, a jucat 14 meciuri la echipa de club în acest sezon, care a început în august, iar stagiunea precedentă a evoluat în 61 de partide în 285 de zile, ultima fiind în sferturile de finală ale Euro 2020, pe 2 iulie 2021. El are contract cu madrilenii până în 2026, cu un salariu stagional de aproape 15 milioane de euro, plus bonusuri.

Conform unor analize asupra portarilor din campionatele de top ale Europei, portarii se deplasează în medie 920 metri per meci. Din această distanță, 75% este parcursă în mers și doar 2% în sprint de intensitate maximă, cu o varianție de atingeri ale mingii între 25 și 60, dar în medie doar 8-10 sunt decisive pentru rezultat.

În același timp, de exemplu, jucătorii de câmp din prima ligă engleză aleargă între 9-11km per meci, dar de cele mai multe ori este vorba de sprint. Leander Dendoncker, mijlocașul lui Wolverhampton deține momentan recordul de distanță alergată într-un meci din Premier League, respectiv 13.21 km, aproape de recordul mondial deținut de Joshua Kimmich (13.73km / Bayern Munchen). 

Ce spusese Thibaut Courtois, după meciul Italia - Belgia (2-1), finala mică a Nations League 2020-2021:

"Acest meci este doar pentru bani și trebuie să fim onești. Jucăm doar pentru că UEFA vrea să facă bani în plus. Se inventează noi competiții, care aglomerează fără rost calendarul. În final, jucătorii de top se vor accidenta tot mai des și tot mai grav. Nu suntem roboți. Sunt din ce în ce mai multe meciuri și mai puțină odihnă pentru noi. Anul viitor vom avea o Cupă Mondială organizată în noiembrie și vom juca până la finele lui iunie, din nou. Ne vom accidenta. Nimănui nu îi mai pasă de jucători. Dacă fotbaliștii nu vor lua atitudine, se va mări din nou numărul de meciuri". 

ARTICOLE PE SUBIECT
























Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!