Viața la ruși, infernală: „După o săptămână, voiam să mă întorc în România!“

Viața la ruși, infernală: „După o săptămână, voiam să mă întorc în România!“ Fotbal extern

Din 2022, Rusia a devenit „oaia neagră“ a comunității internaționale, după invazia Ucrainei. Și înainte de acest moment însă, fotbaliștii se gândeau de două ori, înainte de a semna cu echipe din această țară.

Rusia a dispărut din fotbalul internațional, după ce a început războiul sângeros din Ucraina. Ceea ce o șocant, având în vedere că, în 2018, rușii au găzduit Cupa Mondială! Acum însă, odată cu excluderea lor de către FIFA și UEFA, echipa națională a ratat șansa de a juca la Euro 2024 și, în mod cert, va rata și Mondialul din 2026, deoarece n-a fost inclusă în preliminarii.

De asemenea, formațiile de club din Rusia au fost „rase“, de mai bine de doi ani, din toate competițiile internaționale organizate de UEFA.

Și înainte de această situație, Rusia era orice, numai prima opțiune nu, dacă ne referim la ea ca la destinație de călătorie sau una fotbalistică pentru jucătorii care erau ofertați de cluburile din această țară uriașă, cât un continent aproape! 

Prezent la emisiunea „Suflet de rapidist“, moderată pentru Fanatik de Robert Niță, Adrian Iencsi (foto sus, 49 de ani) a povestit că a ezitat mult, când s-a ivit ocazia de a semna cu Spartak Moscova, unde a ajuns în 2004.

Această formație a devenit prima din străinătate din CV-ul fostului internațional. Adaptarea n-a fost însă ușoară și Iencsi, un tip foarte deschis, a recunoscut că, la început, viața din Rusia i s-a părut imposibilă!

Eu am plecat la Spartak Moscova. Dar a fost o conjunctură în care chiar nu-mi doream să plec. Născuse soția mea pe 12 ianuarie 2004. Eu pe 23 februarie, am semnat contractul cu Spartak Moscova. Normal că n-am plecat la orice echipă, am plecat la o echipă foarte puternică, Spartak Moscova, dintr-un campionat foarte puternic. Cumva, m-am obișnuit în timp. După o săptămână însă, voiam să mă întorc, dar domnul Giovanni Becali m-a convins să rămân acolo. Și bine a făcut, pentru că a avut foarte mare dreptate. Am stat și am petrecut trei ani la Moscova. Trei ani în care am căpătat o experiență foarte mare. Am avut o echipă foarte bună. Toți jucătorii luați la club erau titulari la echipele lor naționale. Spartak Moscova rămâne în mintea mea un club foarte frumos, foarte puternic și care m-a ajutat foarte mult în viață. Nu e ușor să trăiești trei ani în Rusia. E o țară foarte mare, iar deplasările erau foarte lungi. Spartak Moscova e cea mai iubită echipă din Rusia“, a povestit Adrian Iencsi, fost căpitan al Rapidului care a adunat 30 de selecții și în echipa națională a României.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!