VIDEO: FIFA si-a dat acordul! Noul stadion al lui Corinthians va gazdui meciuri la Mondialul din 2014! Vezi cum arata:

VIDEO: FIFA si-a dat acordul! Noul stadion al lui Corinthians va gazdui meciuri la Mondialul din 2014! Vezi cum arata: Fotbal extern

FIFA a aprobat viitorul stadion al clubului Corinthians, din Sao Paulo, drept gazda pentru meciuri de la Cupa Mondiala din 2014, a anuntat presedintele Comitetului de organizare a competitiei, Ricardo Teixeira.

Comitetul de organizare a aprobat garantiile financiare pe care clubul le-a prezentat pentru stadionul din cartierul Itaquera, care va putea gazdui 65.000 de persoane si a carui constructie va fi finalizata pana la finalul lui 2013.

Primarul din Sao Paulo, Gilberto Kassab, a declarat, miercuri, ca orasul a fost ales "pe criterii politice" pentru a gazdui meciul din deschiderea CM, dar ca mai trebuie indeplinite unele obligatii.

Costul ridicarii arenei clubului Corinthians va fi de peste 625 milioane de dolari (459,2 milioane de euro), potrivit estimarilor presei locale.

Din cauza intarzierilor inregistrate, FIFA a decis ca Sao Paulo nu va gazdui meciuri de la Cupa Confederatiilor, din 2013, o repetitie inaintea CM din 2014.

Sursa: Mediafax

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!