Decesul său a avut loc luni dimineață la Spitalul Militar din București, după ce suferise o intervenție pe cord deschis în luna septembrie.

Fostul său coleg de echipă, Adrian Bumbescu, a vorbit despre tragicul eveniment cu multă emoție și lacrimi. 

Adrian Bumbescu a anunțat cauza morții lui Helmut Duckadam

Bumbescu a povestit cum, cu doar o lună și jumătate înainte, ambii fuseseră internați în spitale diferite și își povesteau zilnic stările de sănătate. 

Bumbescu a menționat că, în ciuda problemelor de sănătate, Duckadam părea să fie în stare bună și dorea să se întâlnească mai des cu prietenii.

"Ce pot să mai zic?! (n.r. plânge) Acum o lună jumate am fost internat și eu, și el. El la Universitar și eu la Spitalul Militar. Ne sunam zilnic. Și zic: 'Ia uite, bă, de la Hanu’ lui Manuc, unde beam un șpriț, ne sunăm din spitale acum'. Eu am avut o tumoare la picior.

El zicea că e bine. Spunea să ne vedem la o 'cafă', cum zicea el, să ne întâlnim mai des. Îmi pare nespus de rău. E ceva incredibil! Se pare că septicemie ar fi făcut. Marcel Pușcaș mi-a spus. Chiar acum vorbeam cu Pițurcă, nici el nu știa nimic", a spus Adrian Bumbescu, potrivit ProSport.

Cine a fost Helmut Duckadam

Născut pe 1 aprilie 1959, la Semlac, judeţul Arad, Helmut Duckadam a început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).

A devenit "Eroul de la Sevilla" în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a reuşit să apere patru lovituri de pedeapsă consecutive în succesul Stelei în faţa Barcelonei (2-0). Performanţa de atunci l-a făcut să intre în Cartea Recordurilor. Duckadam a apărat de două ori şi poarta naţionalei României.