Corvinul Hunedoara renaște! Un club din Liga 3 a recuperat marca și palmaresul

Corvinul Hunedoara renaște! Un club din Liga 3 a recuperat marca și palmaresul Fotbal intern

Clubul la care a antrenat Lucescu și au jucat Andone, Rednic, Klein, Dumitrache, Gabor și Lobonț revine la viață, din sezonul 2022-2023.

Pe 12 octomrbie 2021, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) a admis înscrierea cesionării marcii "FC Corvinul 1921" către CS Hunedoara pentru zece ani, cu posibilitatea de reînnoire.

Marca a costat 50.000 de euro

Aceasta fusese înregistrată de Mircea Alic, fostul președinte al FC Corvinul Hunedoara, în noiembrie 2005, după ce clubul intrase în faliment, cu un an înainte. Pentru preluarea mărcii clubului istoric s-au plătit 50.000 de euro, strânși de suporteri și afaceristul Octavian Marin în urma organizării galei "Centenarul fotbalului hunedorean", din septembrie 2021. Clubul de fotbal va avea și sprijinul primăriei orașului Hunedoara, condusă de Dan Bobouțanu. 

Maxim este antrenor, iar în lot se găsesc trei brazilieni

CS Hunedoara își va schimba denumirea în FC Corvinul Hunedoara, începând cu stagiunea 2022-2023, pentru că regulamentele FRF nu permit trecerea legală la alt nume în timpul unui sezon competițional. Oficialii clubului speră ca evenimentul să găsească echipa în Liga 2. Momentan, CS Hunedoara este lider în Seria 9 a Ligii 3, cu 19 puncte acumulate după 7 etape jucate și golaveraj +18, peste Matalurgistul Cugir (17p) și Viitorul Cluj (13p).

Echipa este antrenată de Florin Maxim, cel care a promovat pe Viitorul Șelimbăr în Liga 2, la finalul sezonului trecut, iar în lot se găsesc jucători experimentați, precum Laurențiu Buș, Alexandru Dan, Sergiu Arnăutu, Andrei Herghelegiu, Robert Cristian sau Adrian Bedea, dar și trei brazilieni, Rafael Garutti, Jairo și Matheus Motta. 

Corvinul Hunedoara este unul dintre cluburile istorice ale României

Clubul hunedorean a fost înființat în 1921, iar prima sa prezență în Divizia A a avut loc în 1954, petrecând 16 sezoane pe prima scenă a fotbalului românesc. Echipa a purtat, de-a lungul timpului, numele UFH, IMS, Siderugistul, Metalul, Energia și Corvinul. Cea mai bună clasare a fost locul al treilea, în sezonul 1981-1982. În stagiunea următoare, "Corbii" au învins pe Grazer AK (Austria / 1-1, 3-0) în primul tur al Cupei UEFA, apoi au fost eliminați de FK Sarajevo (Iugoslavia / 4-4, 0-4), în competiția în care Universitatea Craiova atingea semifinala. "Alb-albaștrii" evoluează pe Stadionul "Michael Klein", construit în 1960 și renovat în 2009, care are o capacitate de 16.500 de locuri.  

Cea mai bună perioadă, în anii '80, cu Mircea Lucescu antrenor

Cea mai bună perioadă a "Corbilor" a fost în anii '80, când s-a bucurat de sprijinul puternicului Combinat Siderurgic Hunedoara, care era principalul producător de profile de oțel lungi din România comunistă și care avea 20.000 de angajați. Echipa a fost pregătită atunci de Mircea Lucescu, care și-a început aici cariera de antrenor, iar în lot se găseau jucători de echipa națională, precum Ioan Andone, Mircea Rednic, Michael Klein, Dorin Mateuț, Romulus Gabor, Florea Văetuș, Florea Dumitrache sau Ioan Petcu.

De-a lungul vremii, la Corvinul au mai fost formați sau legitimați fotbaliști ca Bogdan Lobonț, Bogdan Andone, Bogdan Apostu, Florin Maxim, Alexandru Iacob, Ovidiu Hanganu, Marius Șumudică, Robert Niță, Mihail Majearu sau Radu Nunweiller.

ARTICOLE PE SUBIECT



















Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!