În vară, fostul sportiv a fost operat pe cord deschis şi, ulterior, a dezvăluit că lua zilnic între 18 şi 22 de pastile, iar costul anual al medicamentelor era cuprins între 5.000 şi 8.000 de euro.

CSA Steaua a publicat un mesaj pe rețelele de socializare în care deplânge dispariția prematură a fostul mare fotbalist.

"Eroul de la Sevilla a intrat în eternitate!

Fotbalul românesc a suferit o grea pierdere ! Astăzi, Helmut Duckadam, 65 de ani, unul dintre cei mai mari portari din istoria glorioasă a clubului Steaua București și a fotbalului românesc, a plecat dintre noi și ne-a lăsat un imens gol în suflete.

Un om cu un curaj și o determinare cum rar se văd pe terenul de joc, Duckadam a evoluat pentru clubul nostru între 1982 și 1986, iar momentul său de vârf l-a reprezentat, fără îndoială, câștigarea Cupei Campionilor Europeni, pe 7 mai 1986, în celebra finală de la Sevilla, cu FC Barcelona, scor 2-0, când a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri.

Performanța sa, din acea seară magică de la Sevilla, este înscrisă în Cartea Recordurilor, dar și, pentru eternitate, în sufletele suporterilor roș-albaștri!

Steaua București își exprimă profundul regret și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Te vom păstra mereu în sufletele noastre, Helmut! Pentru noi, vei rămâne întotdeauna, Eroul de la Sevilla!

Dumnezeu să te odihnească în pace!", a fost mesajul postat de Steaua București pe rețelele de socializare.

Cine a fost Helmut Duckadam

Născut pe 1 aprilie 1959, la Semlac, judeţul Arad, Helmut Duckadam a început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).

A devenit ''Eroul de la Sevilla'' în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a reuşit să apere patru lovituri de pedeapsă consecutive în succesul Stelei în faţa Barcelonei (2-0). Performanţa de atunci l-a făcut să intre în Cartea Recordurilor. Duckadam a apărat de două ori şi poarta naţionalei României.