Doliu in fotbalul romanesc. Legenda lui Dinamo, Ion Nunweiller, a murit in aceasta dimineata

Dinamo a pierdut unul dintre cei doi "caini rosii" originali.

Considerat de fanii lui Dinamo "primul caine rosu" din istoria clubului, Ion Nunweiller III a murit marti dimineata. El implinise 79 de ani pe 9 ianuarie.

Ion Nunweiller, legenda lui Dinamo, echipa la care a jucat intre 1951 si 1972, el suferea de cataracta, anunta cancan.ro. Nunweiller III a fost primul jucator important roman care a evoluat la o echipa din strainatate, perioada de glorie la Dinamo fiind intrerupta pentru 3 ani cand a jucat la Fenerbahce, intre 1968 si 1970.

Fundas central de meserie, Nunweiller III a jucat si de 40 de ori pentru echipa nationala. El a castigat 5 titluri si 3 cupe ale Romaniei cu Dinamo, avand 279 de meciuri si 19 goluri in prima divizie si 26 de meciuri si 3 goluri in cupele europene.

El a fost si antrenor la Dinamo, castigand titlul in chiar primul sezon, in 1973. El s-a retras din activitate in 1999, cand a devenit consilier la Dinamo. De la Ion Nunweiller si fratele sau, Lica, provine porecla de "caine rosu", preluata ulterior de clubul Dinamo.

„La 10-12 ani am inceput sa joc fotbal. Proveneam dintr-o familie numeroasa, cu o situatie materiala grea. Tata ne-a spus sa facem scoala, sa avem o meserie si dupa aceea sa jucam fotbal. Dar am avut noroc: fratele cel mare, Constantin, era inotator si boxeur. A fost la o gala si a venit acasa cu doua paini si o cupa rupta... Tata s-a bucurat ca a adus ceva de mancare si el a spus ca si din sport poti sa castigi" povestea Nelu Nunweiller pentru Adevarul.

Cornel Dinu a vorbit pentru cancan.ro dupa ce a aflat vestea mortii lui Ion Nunweiller: "A fost creatorul simbolului cainilor rosii si principalul stalp de rezistenta prin care s-a construit marea echipa de la inceputul anilor 60. Jucator care a avut multe momente in care a dat dovada de eroism in a bloca adversarul si a face ca propria aparare sa nu fie depasita.

A fost un lider incontestabil al acelei perioade si a reusit lucruri bune, ca antrenor, dupa anii 70, tot in postura de conducator al lui Dinamo. Si ca jucator si ca antrenor a transmis spiritul acesta de lupta si de loialitate in slujba echipei. S-a retras, cred eu, destul de scarbit si el din fotbalul romanesc si nu intamplator zbuciumul pe care l-a trecut si a stiut sa-l ascunda, pentru ca era un om foarte tare, l-a dus mai rapid la un sfarsit la care nu ma asteptam".

Sursa foto: Cancan.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!