Marți, cu începere de la ora 14:00, fanii lui Duckadam sunt așteptați la Arena Națională să-i aducă un ultim omagiu fostului portar de legendă.

"Într-adevăr, o zi foate tristă, să pierzi un jucător de nivelul lui, ex-jucător la o vârstă atât de frageda pentru că este fragedă... se trăiește și 90 de ani", a spus Mircea Lucescu.

Înaintea lui Duckadam, adversarul său de la Sevilla din 1986, portarul Barcelonei, Urrutti și-a pierdut viața într-un accident de mașină.

"Nu știu dacă se va mai naște un fotbalist care să apere penalty-uri ca Duckadam", a spus Belodedici.

Deși a apărat doar două meciuri la națională, Duckadam intră în categoria marilor fotbaliști ai României trecuți în neființă, alături de Dobrin, Balaci și Prodan.

"L-am adus la echipa națională, juca în Divizia B la UTA Arad. Din păcate neobișnuit cu nivelul acesta de presune, de stres înainte de meci, mi-a spus că nu poate", a dezvăluit Lucescu.

După moartea sa, Duckadam poate da numele unui stadion din România.

"Avea probleme mari cu inima. A murit un fotbalist de care tot globul pămânestesc a aflat că este român. Și asta spune multe. Dumnezeu să-l odihnească și condoleanțe familiei. La Arad îi va pune sigur numele Helmuth Duckadam, numele la stadion", a spus Dumitru Dragomir pentru PRO TV (SPORT.RO).

Cine a fost Helmut Duckadam

Născut pe 1 aprilie 1959, la Semlac, judeţul Arad, Helmut Duckadam a început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).

A devenit "Eroul de la Sevilla" în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a reuşit să apere patru lovituri de pedeapsă consecutive în succesul Stelei în faţa Barcelonei (2-0). Performanţa de atunci l-a făcut să intre în Cartea Recordurilor. Duckadam a apărat de două ori şi poarta naţionalei României.