Formația buzoiană, care evoluează în Liga 3, a fost prinsă cu minciuna în meciul cu CSM Adjud, din deplasare. La pauză, gazdele au descoperit că jucătorul care pe foaie apărea drept Cosmin Togan este, de fapt, un străin! Confruntați și puși să-l identifice pe jucător, cei de la Limpeziș au susținut că fotbalistul în cauză este surdomut și analfabet! 

Înaintea meciului de la Adjud, arbitrul a exclus șase fotbaliști de la Limpeziș pentru că nu aveau în regulă carnetele de joc. Astfel, buzoienii au început meciul cu 11 titulari și doar o rezervă! Au câștigat pe teren, scor 1-0, dar au pierdut apoi la „masa verde”.

Voința Limpeziș, promovare „cu cântec” în 2022!

Culmea, nu ar fi prima dată când cei de la Voința Limpeziș driblează cu seninătate regulile de competiție! În vara lui 2022, buzoienii au promovat în Liga 3 după un baraj cu Victoria Gugești, din județul Vrancea. Au câștigat cu 5-2 acasă și apoi au pierdut în deplasare cu 0-1, dar cei de la Gugești au depus contestație pentru că cinci fotbaliști de la Limpeziș n-ar fi avut drept de joc!

„Așa au făcut și la barajul de promovare în Liga 3 împotriva noastră, în 2022! Cu jucători pe fals! Am făcut contestație și am demonstrat că acei jucători evoluaseră și în alte campionate județene. Dar cei de la Limpeziș au relații și putere la FRF. Au scos vinovat un funcționar de la AJF Buzău, iar ei nu au fost sancționați deloc! Au zis că ei nu știau situația jucătorilor și că i-au transferat cu bună știință!”, a spus, pentru Sport.ro, Cosmin Talpan, delegatul sportiv al celor de la Victoria Gugești.

„E un mister cum FRF i-a lăsat să promoveze!”

„Am trimis la FRF probe video și copii ale legitimațiilor duble ale jucătorilor George Costache și Dorel Lemnaru. Ei au jucat și pentru Șoimii Ciorani, în Prahova, unde au și fost premiați cu două săptămâni înaintea meciului cu noi. Degeaba! Inițial, cei de la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor ne-au dat nouă câștig de cauză. După care au acceptat contestația de la AJF Buzău prin care ei își luau responsabilitatea celor întâmplate și absolveau de vină clubul Voința Limpeziș. 

Așa am pierdut noi un baraj de promovare, unde s-a pierdut și o generație care putea să evolueze în Liga 3. S-a vrut să promoveze Limpezișul, puteam să duc eu o mie de probe, cărțile erau făcute deja. E un mister cum FRF a putut să-i lase să promoveze cu asemenea probleme”, a explicat reprezentantul clubului din Gugești. 

  • Cei de la Victoria Limpeziș au contraatacat și i-au acuzat pe cei de la Victoria Gugești că le-ar fi oferit 20.000 de euro pentru a cumpăra meciul retur! „Minciuni! Suma aceea e bugetul nostru pe un an. Dacă am fi avut banii ăștia, i-am fi investit în jucători și în copiii din zona noastră!”, spune Cosmin Talpan.

Voința Limpeziș, clubul fraților „nebuni după fotbal”

Voința Limpeziș este un club „născut din dorința unor frați nebuni după fotbal de a aduce Liga 3 în satul natal”, după cum reiese din prezentarea grupării buzoiene în Social Media. Voința reprezintă satul Limpeziș, din comuna Movila Banului, o așezare cu circa o mie de locuitori. Clubul e înființat în 2021 și joacă pe un stadion care are 50 de locuri. 

Frații Dedu, Ioniță și Costel, sunt cei doi investitori, dar îndeplinesc și funcții administrative. Ioniță e președintele, în timp ce Costel ocupă poziția de vicepreședinte la club. În sezonul trecut, Voința Limpeziș a retrogradat pe teren din Liga 3, dar și-a menținut locul după ce a fost invitată de FRF să participe în competiție! Din această lună, buzoienii îl au în conducerea tehnică pe Leonida Nedelcu, fost internațional român și antrenor care a pregătit, printre altele, echipe în Siria, Arabia Saudită, Irak, Maroc sau Palestina.