Fără FCSB pe Arcul de Triumf? Anunțul făcut de Alin Petrache despre mult disputata arenă: cine va putea evolua acolo
Alin Petrache a declarat într-o conferinţă de presă că selecţionatele de fotbal vor putea juca în continuare pe Stadionul Arcul de Triumf, dar nu şi echipele de club, deoarece gazonul nu ar rezista unui număr atât de mare de meciuri.
"Meciurile de fotbal s-au disputat pe acest stadion şi se vor putea disputa în continuare, aşa cum ne-am dat acordul de fiecare dată, mă refer la cele ale echipelor naţionale, fie ele feminine sau Under-21... Aceste selecţionate de fotbal le vom primi în continuare aici cu braţele deschise.
În ceea ce priveşte cluburile de fotbal, ne vom mai gândi, dar acesta este un stadion pentru echipe naţionale. Aici s-au jucat meciuri internaţionale de rugby din 1913 până în prezent şi cred eu că aşa ar trebui păstrat. Nu cred că gazonul poate susţine prezenţa mai multor echipe, pentru că şi noi vom avea aici echipele de rugby Under-17, Under-18 şi Under-20.
De asemenea, vom avea în pregătire tot aici echipa naţională A, apoi prima reprezentativă... în plus avem programate multe competiţii pe acest stadion, finale la juniori şi seniori. Aşa că eu cred că gazonul nu poate rezista la atâtea meciuri încât să mai joace aici şi una sau două echipe fotbal", a afirmat Petrache, citat de Agerpres.
Preşedintele a explicat că, în prezent, Federaţia Română de Rugby este cea care administrează Stadionul Arcul de Triumf în baza unui protocol cu Ministerul Sportului.
"Din punct de vedere juridic, în ceea ce priveşte Stadionul Arcul de Triumf acum suntem într-un protocol cu Ministerul Sportului. În cadrul acestuia folosim tot ce înseamnă baza de aici, mai puţin hotelul şi clinica de recuperare şi celelalte facilităţi. Sper eu ca Ministerul să dea drumul şi acelor facilităţi, ar fi un lucru extraordinar pentru echipele noastre naţionale, dar şi pentru celelalte reprezentative de la alte sporturi", a explicat el.
"Protocolul cu Ministerul implică o administrare din partea Federaţiei Române de Rugby, o administrare bună, ca de fiecare dată. Protocolul este valabil până la sfârşitul lunii aprilie, dar va fi prelungit până la sfârşitul lunii noiembrie când vom accede sperăm noi liniştiţi la Cupa Mondială", a adăugat Alin Petrache.
Stadionul Arcul de Triumf, realizat de Compania Naţională de Investiţii în cadrul proiectului organizării la Bucureşti a Campionatului European de fotbal, a reprezentat un motiv de dispută între Federaţia Română de Rugby şi Ministerul Tineretului şi Sportului.
FRR a susţinut că arena, care a costat 37 de milioane de euro, trebuia să îi revină în folosinţă gratuită pentru 49 de ani, aşa cum prevăd documentele semnate înainte de predarea fostului stadion pentru modernizare. De partea cealaltă, MTS a precizat că a preluat stadionul în administrare pentru ca acesta să fie folosit de toate disciplinele sportive, nu doar de rugby.
De la finalizarea lucrărilor, mai multe cluburi de fotbal printre care FCSB, FC Rapid şi Dinamo şi-au arătat dorinţa de a juca pe noul Stadion Arcul de Triumf.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News