Cei mai mulți oameni din fotbal s-au rezumat la a puncta pierderea uriașă pe care moartea lui Duckadam o reprezintă pentru fotbalul românesc, însă au fost și voci care s-au ridicat împotriva foștilor săi colegi de la Steaua, acuzându-i pe aceștia din urmă că nu l-au susținut în ultimii ani deși știau că traversează o perioadă dificilă atât din punct de vedere financiar cât și al sănătății.
Gigi Becali, patronul FCSB, acolo unde Helmut Duckadam a ocupat mai mult timp funcția de președinte onorific al clubului, a lansat și el câteva "săgeți" la adresa membrilor echipei care în 1986 câștiga Cupa Campionilor Europeni la capătul unei finale de vis a fostului portar.
"Era om bun și demn. Eu nu l-am abandonat, deși n-am fost coleg cu el. La București a venit datorită mie. L-am sprijinit. Eu îi dădeam 2500 de euro pe lună. După i-am micșorat la 1500, atunci cu criza. Mai lua și pensie 2000… 4500 de euro nu sunt bani? De ce să n-aibă bani?
El ducea o viață decentă. Avea o viață frumoasă. Mi-a plăcut demnitatea lui. El spunea că FCSB e continuatoarea pe plan sportiv. Niciodată n-a spus altceva. Când comenta fazele, niciodată nu era părtinitor. El mereu spunea adevărul.
Una peste alta, era om bun”, a spus Gigi Becali, potrivit Fanatik.
Helmut Duckadam a fost mereu un susținător al FCSB-ului în războiul cu CSA Steaua, apreciind că echipa lui Becali este continuatoarea echipei care în 1986 câștiga Cupa Campionilor Europeni.
Cine a fost Helmut Duckadam
Născut pe 1 aprilie 1959, la Semlac, judeţul Arad, Helmut Duckadam a început să joace fotbal în 1975, la Gloria din Arad. Până în 1983, când s-a transferat la Steaua Bucureşti, a mai evoluat la UTA (1977 şi 1978-1983) şi Constructorul Arad (1977-1978).
A devenit "Eroul de la Sevilla" în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a reuşit să apere patru lovituri de pedeapsă consecutive în succesul Stelei în faţa Barcelonei (2-0). Performanţa de atunci l-a făcut să intre în Cartea Recordurilor. Duckadam a apărat de două ori şi poarta naţionalei României.