EXCLUSIV "Jucam tinerii contra bătrânilor la Steaua. A sărit cu ambele picioare, entorsă de genunchi mi-a făcut!" Dezvăluirea lui Vivi Răchită
La Ora Exactă în Sport, emisiune moderată de Ioana Cosma, Vivi Răchită a rememorat un moment petrecut la un antrenament în Ghencea.
Vivi Răchită, multiplu campion cu Steaua și câștigător al Cupei României cu Petrolul Ploiești, s-a consacrat în anii '90 drept unul dintre cei mai valoroși fundași centrali din țară.
A condus o linie defensivă aproape de netrecut la Petrolul, alături de Chiriță, Tavi Grigore, Bălăceanu și Leahu, iar apoi a făcut parte la Steaua dintr-un compartiment defensiv din care mai făceau parte, printre alții, Belodedici, Adi Matei sau Marius Baciu.
Vivi Răchită și Steaua 1989-1990
Puțină lume știe însă că Răchită a făcut parte și din marea echipă a Stelei din sezonul 1989-1990, când vestiarul era înțesat de fotbaliști care ulterior au plecat la echipe din străinătate.
Miercuri dimineața, la Ora Exactă în Sport, Vivi Răchită a realizat o comparație între felul în care pun suflet fotbaliștii de azi la antrenamente și modul în care luptau, pe vremuri, chiar și la pregătire, unde erau orgolii enorme.
Răchită a făcut o incursiune în timp și a scos din albumul cu întâmplări din Ghencea un moment în care a avut un clinci cu Nae Ungureanu.
Răchită: "Cu o asemenea intensitate se juca!"
"Era un meci de intensitate fantastică la antrenamente, jucam tinerii cu bătrânii. În sezonul 1989-1990, Nae Ungureanu a sărit cu ambele picioare pe mine, entorsă de genunchi mi-a făcut. Cu o asemenea intensitate se juca și la antrenamente!
Eu am trei campionate câștigate cu Steaua, dar cel mai important trofeu îl consider Cupa câștigată cu Rapid", a povestit Vivi Răchită, la Ora Exactă în Sport de la Pro X.
Răchită și Ungureanu erau amici și au rămas buni prieteni până azi. Dar felul în care se dedicau în trecut fotbaliștii români la antrenamente e greu azi de identificat la multe formații din Liga 1.
Ungureanu, 57 de selecții în națională
Nicolae Ungureanu, fost fundaș legendar al Craiovei Maxima, a trecut la Steaua în sezonul 1987. A rămas în Ghencea până în 1992, când s-a transferat la Rapid.
Pentru Steaua, fotbalistul cu un gol în 57 de selecții la națională, a strâns 136 de partide și a fost unul dintre puținii jucători ai roș-albaștrilor care au avut o evoluție concludentă în finala Cupei Campionilor Europeni, 0-4 cu AC Milan, în mai 1989, la Barcelona.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News