Mesajul postat de FCSB in ziua in care Steaua aniverseaza 72 de ani de la infiintare. Postarea a impartit oamenii in doua tabere
Steaua aniverseaza 72 de ani de la infiintare. In 1947 lua fiinta echipa Armatei.
Steaua aniverseaza astazi, 7 iunie 2019, 72 de ani de la infiintarea clubului. Echipa ros-albastra a luat nastere in 1947, la ordinul Ministrului Apararii de la acea vreme, Generalul Mihai Lascar. De-a lungul vremii, echipa a avut mai multe denumiri si a devenit cea mai galonata din fotbalul romanesc, fiind singura cu trofeul Cupei Campionilor in palmares.
La 72 de ani distanta de la infiintarea clubului, doua echipe isi disputa denumirea Steaua. FCSB, patronata de Gigi Becali, sustine ca este continuatoarea echipei Steaua, dupa ce omul de afaceri a preluat formatia la inceputul anilor 2000. De cealalta parte, dupa ani de inactivitate, conducatorii Clubului Sportiv al Armatei au deschis un proces, au castigat marca si si-au facut echipa in liga a patra.
Mesajul postat de FCSB pe Facebook
FCSB a postat un mesaj pe Facebook cu ocazia implinirii a 72 de ani de la infiintarea Stelei. Acesta incepe cu "FCSB aniverseaza astazi, 7 iunie, 72 de ani de la infiintarea celui mai mare club din istoria fotbalului romanesc".
In postarea FCSB se amintesc denumirile purtate de echipa de-a lungul anilor, de la ASA Bucuresti, CSCA si CCA Bucuresti, pana la Steaua, dar si de faptul ca ICCJ a decis ca actuala formatie din Liga I sa fie obligata sa isi schimbe denumirea in FC FCSB.
FCSB noteaza ca are in palmares 26 de campionate, 22 de Cupe ale Romaniei, 2 Cupe ale Ligii, 6 Supercupe ale Romaniei, dar si Cupa Campionilor Europeni.
Dezbateri si violente verbale in ziua in care Steaua implineste 72 de ani
Cum era de asteptat, postarea celor de la FCSB a iscat o multime de comentarii in online. Unele au fost civilizate, in timp ce altele au fost pline de injurii. Suporterii FCSB si cei ai CSA Steaua au intrat din nou intr-un conflict verbal.
Cum a aniversat CSA astazi
CSA Steaua a organizat in aceasta dimineata o preselectie pentru copii in incinta Complexului Sportiv Ghencea. Acolo si-au facut aparitia si nume importante din istoria clubului, cum ar fi Adrian Bumbescu, fost castigator al CCE.
Aproximativ 200 de copii, insotiti de parinti si profesori, au luat contact cu sporturi precum: fotbal, rugby, scrima, box, tenis de masa, tir sportiv, lupte si judo.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News