Probleme din ce in ce mai mari pentru Dragomir. Trei imobile au fost puse sub sechestru de catre politie
►Incepe saptamana mare in fotbal. Se poate intampla ORICE! Miercuri, 20.30: Astra - Petrolul, joi, 20.30: Dinamo - Steaua, in direct la ProTV
Trei imobile detinute de Dumitru Dragomir au fost puse sub sechestru de politistii din cadrul Politiei Capitalei, sub supravegherea unor procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru a se putea recupera prejudiciul din dosarul in care este cercetat fostul sef al LPF.
Sechestrul a fost pus in cursul zilei de miercuri, potrivit unui comunicat de presa al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB).
iIn acest dosar, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti il acuza pe fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, de delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, pe Mihai Corbu, de complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, iar pe Radu Arhire, de complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.
Dragomir este cercetat in libertate, iar oamenii de afaceri Corbu si Arhire, in stare de arest preventiv.
Potrivit anchetatorilor, Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF sa aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei in favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu si Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, in scopul insusirii sumei.
Din probele administrate in cauza a rezultat suspiciunea rezonabila ca in perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, in baza unei intelegerii cu inculpatul Corbu Mihai - administrator al SC C.P. SRL, cu intentie, a determinat membrii LPF sa aprobe acordarea/plata unui comision in valoare de 12.102.648 lei, in favoarea SC C.P. SRL, drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, in realitate, nu s-au prestat, in scopul insusirii sumei anterior mentionate, arata procurorii.
Pentru realizarea acestui scop, Dragomir, profitand de calitatea sa de presedinte al LPF, a creat, in paralel cu circuitul licit de vanzare (prin negociere directa) a drepturilor de televizare catre SC R. SRL, un circuit ilicit - fictiv, apt sa creeze confuzia cu cel licit, in scopul delapidarii sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat in circuitul fictiv un contract de intermediere, care atesta desfasurarea unor activitati de identificare pe piata a unui cumparator, cu societatea administrata de Mihai Corbu si Radu Arhire.
in baza contractului de intermediere, fostul presedinte al LPF a obtinut aprobarea platii, de catre Adunarea Generala a Actionrilor (AGA), a unui comision de 5 la suta din pret catre societatea administrata de inculpatul Mihai Corbu, cunoscand ca aceste servicii nu au fost prestate.
Totodata, in fiecare intrunire a AGA din aceasta perioada, Dragomir, care a condus adunarile, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinandu-i sa-si dea acordul pentru incheierea contractului de mandat intre LPF si societatea administrata de Corbu si Arhire, desi contractul intre LPF si SC R. SRL s-a incheiat ca urmare a negocierii directe.
Desi cunostea ca acel contract de mandat (intermediere) a ramas fara obiect si din punct de vedere juridic, Dragomir l-a executat in sensul ca a platit in trei transe comisionul catre societatea administrata de Corbu si Arhire, mai arata procurorii.
Din societatea administrata de Corbu si Arhire, suma de bani a fost transferata in cele din urma, in baza unor relatii comerciale fictive, in conturile unor societati fantoma, iar din conturile acestora sumele de bani au fost scoase in numerar si returnate inculpatilor, potrivit Parchetului TB.
Sursa: Mediafax
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News