VIDEO Răzvan Burleanu a vorbit după ședința Comitetului Executiv FRF: „Mihai Stoichiță a greșit”. Toate declarațiile

Vineri, 27 ianuarie, a avut loc ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Răzvan Burleanu a vobit după ședință în cadrul unei conferințe.

Răzvan Burleanu, despre gestul lui Vali Lazăr

Nu ne dorim să vedem asemenea incidente. Federația nu se va autosesiza. A fost un meci amical, nu a fost organizat de Federația Română de Fotbal. Ambele cluburi au posibilitatea să facă o sesizare la Comisia de Disciplină, iar până astăzi nimeni nu a făcut acest demers. 

Răzvan Burleanu, despre Lucian Burchel

Avem nevoie să ne îmbunătățim mult mai mult relația cu cluburile de copii și juniori. Avem nevoie de o persoană, de un profesiont care a fost deja validat, pentru că dacă ne uităm în CV-ul lui, vedem că are o experiență majoră la copii și juniori. Ne dorim ca toți antrenorii pe care îi regăsim la copii și juniori să fie din ce în ce mai educați, iar Lucian Burchel s-a potrivit cel mai bine.

Răzvan Burleanu, despre Andreas Ivan

El a mai trecut pe la loturile de juniori, m-am aflat alături de CEO-ul de la Schalke în momentul în care Andreas Ivan a debutat. Este primul jucător din ultimii mulți ani în Bundesliga. Trebuie să recunoaștem că Schalke nu trece printr-o perioadă foarte bună, ne-am dori ca Andreas Ivan să continue, nu doar să intre în minutul 70.

Răzvan Burleanu, despre cine îl va sancționa pe Mihai Stoichiță

Am încercat oarecum să schimbăm modul de guvernanță. Poate în trecut erați obișnuit ca președintele să facă diferite chestii. În momentul de față, acest nou model de guvernanță funcționează. Există o separare foarte clară. Am avut această inițiativă, i-am comunicat-o deja astăzi lui Mihai când l-am întâlnit, acum e datoria secretarului general să pună în aplicare toată această procedură. Din fericire pentru Mihai, e prima abatere. Vom vedea care e și sancțiunea. Sper ca Mihai să înțeleagă. Un conflict între mine și Mihai nu există!

Răzvan Burleanu, despre conflictul Becali - Burchel

Sunt două subiecte diferite. Pe de o parte, subiectul legat de antrenori: o soluție pe termen lung e că ne dorim un comportament mult mai responsabil din partea cluburilor, dar și din partea antrenorilor care nu au licență pentru competiția respectivă. Dacă vom vedea că sancțiunile nu sunt suficiente, va trebui să luăm decizii și mai dure. 
 
În ce privește disputa dintre cei doi, cu siguranță cred că vor putea printr-un dialog să conștientizeze amândoi că pur și simplu nici clubul nu are de câștigat, dar nici poziția Școlii Federale de Antrenori nu are nimic de câștigat.

Răzvan Burleanu, despre Mihai Stoichiță

Mihai Stoichiță a greșit. A încălcat regulamentul de ordine interioară pe care-l avem la nivelul administrației Federației Române de Fotbal, fiindcă vorbim de o speță care se află în momentul de față în procesul de judecare la una dintre comisiile jurisdicționale. Prin urmare, Mihai va fi sancționat. Din fericire, este la prima abatere. 

Răzvan Burleanu, despre carnetele de antrenori

În ce privește carnetul de antrenor, el cunoaște o istorie zbuciumată. S-a eliberat ca urmare a unor performanțe sportive. Au fost perioade în care nu s-a mai eliberat. Au fost perioade în care pur și simplu aveai nevoie de o singură școală, după care carnetul de antrenor a putut să fie obținut în urma parcurgerii mai multor forme de învățământ la nivel educațional.
 
Menționez că atunci când vorbim despre carnetul de antrenor, această cerință aparține legislației din țara noastră și este valabilă pentru toate disciplinele sportive din România, nu doar pentru fotbal. Deși, fotbalul presupune singurul fenomen care are propriul sistem de licențiere.
 
Ca urmare a faptului că avem această realitate, modul prin care înțelegem să punem în implementare acest lucru, presupune că pentru înscrierea la toate cursurile de licență organizate de către FRF ai nevoie de carnet de antrenor. Dacă îți dorești să te înscri la cursurile de licență, ai nevoie de acest carnet de antrenor. Dacă ai terminat școala în altă țară, atunci ai o posibilitate de echivalare a diplomei pe care ai obținut-o în afara României pentru a obține carnetul de antrenor. Toate aceste lucruri țin de legislația națională și nu de regulamentele sportive.

Răzvan Burleanu, despre licența PRO

Nu puteam să nu discutăm și despre licențele antrenorilor, mai ales de Liga 1. Recunosc că au existat și există în continuare la nivelul sistemului de educație. Trebuie să dăm timpul în urmă: nu am moștenit absolut deloc un sistem de educație perfect începând din anii '90 încoace. Dar, pot să vă asigur că este un sistem pe care-l putem îmbunătăți de la un an la altul. De asta au existat decizii. 
 
FRF este parte unei convenții UEFA în ce privește antrenoratul. Unul dintre elementele face referire că la cel mai înalt nivel competițional intercluburi, licența obligatorie pentru antrenori este cea PRO. De aceea, FRF, ca urmare a apartenenței la UEFA, ne asumăm această obligație și acest control în ce privește deținerea licenței PRO pentru toți antrenorii din Liga 1. Dacă vrei să antrenezi în Liga 1, ai nevoie de licență PRO. Asta se întâmplă și în România, cât și în alte 53 federații din Europa.

Răzvan Burleanu, despre obiectivul FRF

Avem mai presus de orice un obiectiv foarte clar. Ne dorim să educăm cât mai corect antrenorii din România, să putem să-i echipăm cu cele mai bune cunoștințe, astfel încât să contribuim la o formare corectă a jucătorilor noștri în campionatele interne, ca apoi să putem fi mai competitivi la nivel european. Acesta este obiectivul

SUMAR
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!