Se strange LATUL! Cele 5 greseli FATALE pentru care Sandu si Dragomir risca PUSCARIA:
"De mult nu am vazut un dosar atat de clar. Cei din conducerea fotbalului au facut greseli inadmisibile, pe banda rulanta. Nu au cum sa scape". Aceasta este este concluzia unui avocat in ceea ce priveste urmarirea penala cazul lui Mircea Sandu si Dumitru Dragomir.
ProSport prezinta greselile fatale facute de Mircea Sandu si ceilalti membri ai Comitetului Executiv in acest caz.
1. Au judecat dupa un statut care nu era in vigoare
Pe 9 mai 2011, Adunarea Generala a FRF a aprobat modificarea articolului 3 din statut, astfel incat excluderea provizorie a unui membru afiliat devine executorie si cu efecte depline. Pe baza acestui articol, CEx a decapitat Universitatea pe 20 iulie 2011. Numai ca statutul nu era in vigoare la momentul respectiv, fiind blocat la Curtea de Apel Bucuresti, astfel ca, modificare a statutului devine valabila numai dupa inscrierea in Registrul federatiilor aflat la grefa tribunalului. Asadar, la 20 iulie era valabil vechiul statut, din 11 mai 2009, in care nu exista prevederea privind sanctiunea ca fiind executorie.
2. Condamnata dinaintea sedintei
O alta mare greseala a fost chiar ordinea de zi a sedintei din 20 iulie, etichetata prin rea-credinta de procurori. Unul dintre puncte facea referire la excluderea Universitatii, in timp ce urmatorul se referea la cine va lua locul echipei in Liga a II-a. "Este vadita situatia ca deja se hotarase inaintea sedintei exluderea clubului craiovean fara nicio dezbatare, analiza si luarea unei decizii loiale", spun procurorii.
3. Lipsa dreptului la aparare
Faptul ca decizia de excludere a Craiovei a fost pusa in aplicare de indata, desi era provizorie si nedefinitiva, cu producerea tuturor efectelor, astfel ca Adunarea Generala nu mai are ce hotari, reprezinta o alta eroare de procedura. In conformitate cu Legea Sportului, trebuie garantat dreptul la aparare, or Universitatea nu a avut cale de atac inainte de producerea efectelor juridice.
4. Dezinformare
Membrii CEx au spus ca Universitatea a incalcat statutul prin faptul ca a dat in judecata FRF, insa ulterior s-a dovedit ca nu este asa. Conform incheierii nr. 4278/2/2011 a Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul cauzei figureaza ca parat doar Victor Piturca, nu si FRF prin Comisia de Recurs si Camera Nationala de Solutionare a Litigiilor.
5. Raporturi juridice intrerupte abuziv
Nu in ultimul rand, contractele dintre Universitatea Craiova si jucatorii sai nu se puteau rupe decat in conditiile legii (expirare, acordul partilor, notificare simpla, denuntare unilaterala etc). 50 de milioane de euro sustine Adrian Mititelu ca este prejudiciul creat Universitatii Craiova, reprezentand drepturile federative ale jucatorilor
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News