Stadionul pe care a debutat Cristi Chivu va fi demolat și înlocuit cu un "mini Old Trafford"
Arena din Valea Domanului va face loc unui stadion construit după model englezesc.
Stadionul "Mircea Chivu" din Reșița, care poartă numele tatălui lui Cristi Chivu, va intra în proces de demolare și reconstruire, în perioada următoare. Fostul căpitan al naționalei României și fundaș la Ajax, Roma și Inter Milano s-a format la juniorii Reșiței și a evoluat în Divizia A. în sezonul 1997-1998.
Noul stadion va avea 11.000 de locuri și facilități moderne
În Valea Domanului, unde se găsește unul dintre cele mai vechi arene din România, într-un peisaj idilic, se vrea construirea un stadion în stilul celor din Anglia, fără pistă de atletism și cu tribunele cât mai aproape de gazon. Acesta ar urma să fie de categoria UEFA 3, să aibă în vecinătate mai multe terenuri de antrenament, dar și nocturnă, un gazon mixt, care să reziste la vremea capriciosă de sub Muntele Semenic, sisteme moderne de degrivrare, drenare și irigare, un hotel sportiv și mai multe facilități moderne, precum cabinete medicale și de recuperare, birouri, restaurant, zonă VIP, recepție, parcări, zona media performantă și săli de fitness. Noua construcție ar urma să păstreze numele și statuia lui Mircea Chivu, fost jucător și antrenor al cărășenilor.
A fost deja depusă documentația la CNI
"Ne dorim un stadion nou. Avem depusă la CNI toată documentația. Sperăm să se realizeze cât mai repede un stadion de 11.000 de locuri, cu hotel, cu tot. Planul e făcut, e depus la CNI. Așteptăm, am și discutat acolo. Este o sumă mai mică, tocmai ca să ne putem încadra, undeva în jur de zece milioane de euro. Nu e foarte mult, tocmai de aceea vrem să se realizeze acest lucru, pentru că sumele foarte mari au intrat în stadioanele din București, și este și normal, dar nouă ne-ar ajunge să facem un stadion cochet de 11.000 de locuri și să fie reprezentativ pentru tot județul Caraș-Severin.
Este gândit după modelele din Anglia. Va dispărea pista. Chiar s-a făcut un sondaj în Reșița și toți suporterii își doresc stadion fără pistă, să fie cât mai aproape de jucători. Bineînțeles, va fi roșu și negru, culorile tradiționale, doar suntem 'rossonerii din Banat'. Va fi un stadion modern, dar care nu va deservi doar fotbalul, ci și concerte, spectacole, un stadion care poate genera venituri, așa cum dorește și domnul primar Ioan Popa", a spus Cristian Bobar pentru ProSport.
Echipa lui Dan Alexa, neînvinsă în acest sezon de Liga 3
Stadionul "Mircea Chivu", pe care evoluează echipa CSM Reșița, liderul din Seria a 7-a a Ligii 3, a fost construit în 1926, a fost renovat de mai multe ori, ultima dată în 2009, și are o capacitate de 12.500 de locuri. Gruparea din Valea Domanului a retrogradat din Liga 2, în vara anului trecut, dar este una dintre cele trei echipe neînvinse în acest campionat în Liga 3, alături de Progresul Spartac (Seria 4) și CS Hunedoara (Seria 9).
"Rossonerrii" sunt antrenați de Dan Alexa și din lot fac parte jucători cu experiență în primele două divizii, precum Ștefan Bărboianu, Cristian Zimmermann, Valentin Munteanu, Laurențiu Breșneni, Mediop Ndiaye, Călin Cristea, Ionuț Cioinac, Marian Drăghiceanu, Nicușor Fota, Pedro Henrique sau Amir Jorza.
"Rossonerii din Banat" au câștigat campionatul și Cupa României
CSM Reșița, club înființat în 1926 și finanțat de Uzinele și Domeniile Reșița, cea mai mare societate interbelică din domeniul siderurgiei şi metalurgiei din România, a câștigat Divizia A, în stagiunea 1930-1931, și Cupa României, în 1954. Echipa a petrecut 16 sezoane în prima ligă și a evoluat pe actualul stadion, indiferent dacă s-a numit UD Reșița, Oțelul Reșița, Metalochimic Reșița, Metalul Reșița, Energia Reșița, CSM Reșița, FCM Reșița sau CSM Școlar Reșița. Echipa este supranumită "Milan din Banat" sau "Rossonerii din Banat", pentru asemănarea echipamentului de joc cu cel al lui AC Milan.
De asemenea, se analizează dacă va exista spațiu pentru amplasarea unui muzeu al fotbalului reșițean în interiorul noului stadion, la club evolând, de-a lungul timpului, fotbaliști de renume, precum Cristi Chivu, Dudu Georgescu, Dorinel Munteanu, Ion Timofte, Ștefan Iovan, George Ogăraru, Lucian Marinescu, Vasile Deheleanu, Adalbert Deșu, Silviu Ploieșteanu, Dan Potocianu sau Aurel Beldeanu.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News