EXCLUSIV Un stadion cu istorie din România a ajuns ”casa boschetarilor”! S-a furat tot de pe el: ”Te doare capul când vezi cum arată”
Un stadion cu istorie din România a fost lăsat de izbeliște și nimic nu pare că se va schimba în viitorul apropiat, chiar dacă, în an electoral fiind, se promit multe.
De câțiva ani, în România a început să se pună accent pe infrastructura fotbalistică, trendul fiind dat de organizarea meciurilor de la EURO 2020, când mai multe stadioane au fost reconstruite, iar în cazul unor arene s-a lucrat la modernizare. Totuși, un stadion care le aduce nostalgie tuturor suporterilor Diviziei A este lăsat de izbeliște.
Este vorba de Stadionul Municipal Bacău! Din informațiile Sport.ro, nimic promițător nu se va întâmpla în lunile următoare, pentru reconstruire, chiar dacă promisiuni sunt multe în această perioadă, în an electoral, al candidaților pentru Primăria Bacău.
Stadionul Municipal Bacău, în paragină!
Vara trecută, municipalitatea din Bacău a făcut demersuri teoretice pentru a da drumul lucrărilor, pentru ca actuala construcție să fie pusă la pământ, dar nu s-a întâmplat nici această primă acțiune necesară.
A fost supus dezbaterii și Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ), dar șocantă era suma necesară unui stadion nou, care ar fi plasat construcția în rândul celei mai scumpe arene din România după Arena Națională. Stadionul din București dispune de 55.000 de locuri și a costat 235 de milioane de euro, iar noul Stadion Municipal Bacău, care probabil nu va fi construit în anii imediat următori, are/ avea pe hârtie doar 20.800 de locuri dar ar costa 120 de milioane de euro!
Se efectuase și Studiul de Fezabilitate, iar Primăria Bacău a plătit 155.000 de lei din bugetul propriu. Așadar, demersuri teoretice, dar care în esență nu au dus nicăieri. De foarte mulți ani se discută despre posibilitatea apariției unui stadion nou în oraș, dar până acum nimic concret, nimic care să dea impresia că sunt șanse importante pentru o astfel de construcție.
”Îți e frică să mergi acolo”
O sursă Sport.ro a declarat că stadionul arată tot mai rău, devenind casa oamenilor străzii din Bacău. Politicienii care candidează în acest an la primărie se folosesc de ideea unui nou stadion pentru a atrage cât mai mulți votanți, dar sursa noastră consideră că e doar praf în ochi, la fel ca până acum.
”Au tot fost discuții pentru construirea unui nou stadion, și pe vremea în care era primar Stavarache, cu fratele lui Dorin Goian, Lucian. A venit atunci... nu era președinte domnul Burleanu, era președinte Mircea Sandu. Când era pe finalul mandatului lui Mircea Sandu, era vorba să se mai primească 300.000 de euro pentru construcție, să se facă încălzire pe sub gazon.
S-a făcut pe la Piatra Neamț parcă treaba asta cu încălzirea, iar când a venit rândul să se facă la Bacău... s-a dat gazonul jos, s-a vrut să se înceapă cu drenaj, iar apoi se voia gazon rulat, mai modern. Până la urmă l-au modernizat de au trecut vreo 13 ani și au crescut plopii pe el.
A trecut și mandatul lui Viziteu, dar acum e campania și toți zic că îl repară, că... dar nu mai ai ce repara, e paragină totală, s-a luat tot din el, au intrat boschetari, e casa boschetarilor. Au furat tot, intra cine voia și cine nu voia.
Acum, nu știu dacă nu cumva vrea cineva să pună mâna pe locul stadionului. Acum, toți care candidează tot vorbesc de modernizare, de refacere.
Parcă e peșteră acolo, te doare capul când vezi cum a ajuns. Au crescut buruieni, copaci, plopi, zici că ești în pampas. Îți e frică să intri, poate sunt șerpi pe acolo”, a spus sursa Sport.ro.
Promisiuni multe, realizări zero!
În vară, când discuțiile pentru construirea unui nou stadion erau intense, oamenii din oraș nu erau deloc încântați ca o parte din contribuțiile lor să meargă către o arenă sportivă, în condițiile în care infrastructura din Bacău are alte probleme mai grave, urgente, iar suma vehiculată, care ar fi plasat, după cum spuneam, stadionul pe locul 2 în România la nivelul costurilor, îi speria.
După cum spune și sursa Sport.ro, la acel moment mai era o teamă a cetățenilor din Bacău, anume că dărâmarea actualului stadion, odată și cu realizarea Proiectului Urbanistic Zonal, ar face posibilă dezvoltarea unor ansambluri rezidențiale în zonă, iar ideea unei arene noi să nu fie decât un motiv pentru ca structura să fie pusă la pământ doar pentru dezvoltarea imobiliară.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News