„S-a făcut o mare furăciune, dar el a furat altă 'mașină'!” Un fost general, despre cum a ajuns Steaua la Gigi Becali
În 2003, Gigi Becali prelua Steaua de la Viorel Păunescu, în schimbul unor datorii pe care asociația condusă de acesta, AFC Steaua, le acumulase la actualul patron al FCSB.
Eugen Bădălan, unul dintre generalii care făcea parte din Consiliul de Administrație al AFC Steaua, a dezvăluit cum au decurs lucrurile în momentul în care Gigi Becali a preluat Steaua.
„Nu cred că prea mai avem ce spune despre Steaua și momentul ăla. Nu am convingerea că se mai poate comenta ceva, pentru că deja avem o hotărâre judecătorească care stabilește cum se împarte patrimoniul material și spiritual al fostei Steaua. Deci nu cred că se mai poate modifica ceva în ceea ce există.
Cred că vă imaginați că Gigi Becali singur-singurel nu putea să facă. Dar nu de la Armată au fost implicați în chestia asta, ci au fost implicați, după părerea mea, FRF... și alții. Cei din cercurile în care se învârtea Gigi Becali la vremea respectivă.
La prima ședință, că au fost vreo două... La prima ședință au participat toți, inclusiv cei trei (n.r. - generalii Eugen Bădălan, Cătălin Zisu și Traian Pigui) care reprezentam Armata în Consiliul de Administrație (n.r. - al AFC Steaua). Dar, când am văzut ce turnură iau lucrurile în ședință, eu mi-am exprimat dezacordul pe această cale și mi-am dat demisia din Consiliul de Administrație și am părăsit ședința. Ce au mai făcut ei după aia... Au făcut în așa fel încât Gigi Becali să fure Steaua.
Bădălan susține că Gigi Becali a fost ajutat de FRF să fure Steaua
A doua adunare n-a fost Adunare Generală. A fost adunarea nepoților lui Becali. Știu că s-a făcut o mare furăciune și cu asta basta. Atât de mare furăciune s-a făcut încât Gigi Becali avea pretenția să țină Cupa Campionilor la el acasă.
Conform hotărârilor judecătorești, nu (n.r. - nu a furat 'mașina' pe care o condusese AFC Steaua până atunci). E altă 'mașină'. Mai mult decât atât, din ce știu eu, din ce-mi aduc eu aminte, timp de mai bine de un an de zile la Federația Română de Fotbal au fost înregistrate două echipe Steaua în acea perioadă: AFC Steaua și FC Steaua București SA. Lucru nemaipomenit în lume ca o singură echipă să aibă două nume și figureze ca două echipe, de fapt. Repet, din câte îmi aduc eu aminte, un an și ceva au funcționat... au fost înregistrate două echipe, care, de fapt, erau una singură.
Ea rămăsese afiliată, conform FRF, dar nu mai exista. Adică a fost o nebunie în care sosia lui Gigi Becali (n.r. - FC Steaua București SA) a fost ajutată să se dezvolte, de Federația Română de Fotbal”, a spus Eugen Bădălan, potrivit iAMSport.
În urma deciziei luate de Curtea de Apel București în cazul palmaresului Stelei, luni (23 octombrie) lui CSA Steaua îi revine, în consecință, palmaresul din 1947-1998, incluzând Cupa Campionilor Europeni din 1986 și toate celelalte trofee cucerite în perioada respectivă, în timp ce FCSB-ului îi revine perioada 2003-2017. De asemenea, perioada 1998-2003 i-a fost atribuită celor de la AFC Steaua.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News