După meci, Rasmus Rygaard Poulsen, tehnicianul care a cucerit Liga Campionilor alături de CSM București, a făcut o analiză a jocului României și a dezvăluit ce le-a lipsit "tricolorelor" în confruntarea cu Ungaria.
Antrenorul danez a remarcat patru jucătoare din naționala României: Boiciuc, Stoica, Ostase și Curmenț.
"În ciuda înfrângerii, cred că este un meci de care România poate fi mândră.
Au fost multe prestații individuale bune din partea jucătoarelor, ceea ce este promițător pentru viitor. Boiciuc de la începutul meciului, Stoica în a doua repriză, Ostase pe tot parcursul jocului, Seraficeanu a crescut puțin după un început ezitant al ambelor extreme dreapta, și chiar dacă au fost 37 de goluri primite, cred că Curmenț a avut o prestație foarte bună și multe parade reușite.
Desigur, ne-am fi dorit puțin mai mult, dar nu putem avea mereu tot ce ne dorim.
Ungaria a venit cu multă forță în atac, iar apărarea României a fost puțin lipsită de putere și coeziune. Cred că aceasta a fost cea mai mare diferență astăzi.
Ungaria este în acest moment una dintre cele mai bune patru echipe din lume, așa că rezultatul nu este prea rău și nici o surpriză.
Dar încă cred că acesta este o fundație bună pentru handbalul românesc pe care să se construiască. Sunt multe jucătoare tinere, care vor căpăta mai multă experiență și au arătat multe calități bune în atac.
Pentru viitor, apărarea – atât individuală, cât și colectivă – trebuie să fie ridicată la un nivel care să se potrivească echipelor de top.
Atunci viitorul va fi promițător, dacă vom reuși să progresăm", a spus Rasmus Poulsen pentru SPORT.RO.
România întâlnește Polonia în ultimul meci
România va juca ultimul meci din grupa I marţi, cu Polonia (16.30), iar înaintea acestei partide are 2 puncte în clasament.
În primele două meciuri din grupa I, tricolorele au cedat cu Franţa, scor 25-30, iar apoi au învins Suedia, cu 25-23, după ce au încheiat pe locul 2 în grupa preliminară B, în care au obţinut rezultatele: 29-28 cu Cehia, 25-27 cu Muntenegru şi 27-25 cu Serbia.
În grupa II s-au calificat echipele Norvegia, Olanda, Danemarca, Elveţia, Slovenia, Germania.
Primele două clasate în ambele grupe vor juca în semifinalele din 13 decembrie, urmate de finalele pentru medalii, în 15 decembrie.
Turneul final al CE2024 are loc în Ungaria, Elveţia şi Austria, fiind prima ediţie cu 24 de echipe la start. Meciurile din grupele principale se joacă la Debrecen şi Viena, capitala Austriei urmând a găzdui şi fazele finale.
La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.
Deţinătoarea trofeului este Norvegia, care luptă pentru al 10-lea titlu european, din care ultimele cinci au fost câştigate cu Thorir Hergeirsson, antrenor principal şi în prezent.
De la CE2024, trei echipe se vor califica direct la CM2025.