România - Iran 39-11 (20-3), în primul meci al tricolorelor la CM din Spania. Oana Borș s-a accidentat grav

România - Iran 39-11 (20-3), în primul meci al tricolorelor la CM din Spania. Oana Borș s-a accidentat grav Handbal

România a debutat cu dreptul la CM din Spania, 39-11 (20-3) cu Iran, vineri seara, în Spania. 

ROMÂNIA - IRAN 39-11 (20-3)

Elevele lui Adrian Vasile s-au distanțat treptat în fața unei selecționate aflată pentru prima dată la o ediție a CM. Principalele marcatoare pentru România au fost Laslo 6 goluri, Dincă 6 și Rotaru 5.

  • De la ora 21.30 se va juca şi a doua partidă a grupei C, între Norvegia şi Kazahstan.
  • Programul următoarelor partide în grupa C: 5 decembrie - România - Kazakhstan, Norvegia - Iran; 7 decembrie - Kazakstan - Iran, Norvegia - România.
FINAL DE MECI!

Min.60 România - Iran 39-11 Se încheie partida! 

  • Handbal 15

Min.59 România - Iran 39-10 Mădălina Zamfirescu aruncă înșelător și mai modifică încă o dată tabela.

Min.58 România - Iran 38-10 Rotaru nu iartă și înscrie din aeriană.

Min.55 România - Iran 36-9 Alexandra Subițirică-Iovănescu marchează de pe pivot, la capătul unei acțiunei construită cu răbdare. 

Min.48 România - Iran 32-8 Marchează în doar 60 de secunde și Alexandra Dindiligan, și Andreea Rotaru. 

Min.46 România - Iran 30-8 Bianca Bazaliu aruncă devastator de la 9 metri și mai pune un strop pe avansul tricolorelor. Interul stânga e legitimată la Podravka Koprivnica. 

Min.45 România - Iran 29-8 România se distanțează la 21 de goluri în fața unei echipe care are mari probleme atât pe fază ofensivă, dar mai ales în blocul defensiv. 

Min.39 România - Iran 27-5 Poziționalul Iranului nu funcționează, iar jocul e citit de apărarea avansată a României. Tricolorele punctează și la impresie artistică, iar Laslo majorează diferență printr-o aeriană. Crina Pintea e odihnită de selecționerul Adi Vasile, care mizează pe Lorena Ostase pe postul de pivot. 

Min.34 România - Iran 23-4. Se joacă și în repriza a doua după aceeași partitură. Iranul pierde mingea aproape la fiecare atac, iar tricolorele dau lovitura pe contraatac. 

A început repriza a doua! 

Min.30 România - Iran 20-3 Se termină prima repriză! Tricolorele au un avans consistent împotriva unei echipe care nu poate emite pretenții la această ediție a turneului final. 

Min.27 România - Iran 19-2 Alexandra Subțirică, fiica celebrei Simona Iovănescu, marchează de pe pivot. 

Min.26 România - Iran 18-2 Bianca Bazaliu înscrie printr-o aruncare simplă.

Min.21 România - Iran 16-2 Laura Moisă a intrat în locul Oanei Borș. În funcție de rezultat analizelor pe care le va face în această seară Oana Borș, România ar putea rămâne cu o singură extremă dreapta la acest turneu final. 

Min.19 Oana Borș se accidentează grav și părăsește pe targa sala. La un contraatac simplu, extrema drepta de la CSM Baia Mare a aterizat greșit și imediat a intervenit echipa medicală. 

Se pare că jucătoarea României și-ar fi luxat gleza dreaptă. 

Min.17 România - Iran 12-2 Meciul devine un antrenament pentru tricolore care încearcă să facă ultimele retușuri  pentru următoarele confruntări din grupă. Funcționează perfect și relația cu pivotul, dar și jocul cu extremele.

Min.13 România - Iran  10-2. Partida pare a fi doar un antrenament pentru elevele lui Adi Vasile, care profită de toate nesincronizările din mecanismul selecționatei Iranului. 

Min.9 România - Iran 7-2. Cristina Laslo e jucătoarea-cheie a naționalei în această seară. Centrul tricolorelor ordonează atacul și știe cum să găsească breșe prin apărarea adversarelor. 

Min.4 România - Iran 4-1. Linia de 9 metri a tricolorelor a simțit slăbiciunile din blocul defensiv al reprezentativei iraniene. 

Min.1 Start în primul meci al tricolorelor de la Campionatul Mondial! 

ÎNCEPE PRIMA PARTIDĂ A ROMÂNIEI LA CM DIN SPANIA!

Din grupa „tricolorelor” mai fac parte Kazahstan și Norvegia, iar gândul selecționerului Adi Vasile merge departe, către faza a treia a competiției, sferturile de finală.

Selecționerul Adi Vasile a vorbit despre mai multe subiecte interesante înaintea startului la CM din Spania. 

OBIECTIVUL DE LA CAMPIONATUL MONDIAL: „Mondialul este văzut ca un prim pas în noul ciclu olimpic de trei ani, ținta principală fiind Paris 2024, iar acest turneu final este una dintre bornele construirii unei echipe puternice pentru JO. Ce putem promite este că vom fi pregătiți să ne luptăm cu fiecare adversar și vom încerca să fim cea mai bună versiune a noastră.

Rezultatul este greu de prezis, clar este că ne dorim să mergem în grupa a doua, ne așteaptă șase meciuri, trei cu echipe care nu sunt de pe continentul nostru și care, poate, la prima vedere vor fi ușor de subestimat, cel puțin două dintre ele, după care trei meciuri cu echipe europene care sunt foarte sus în topul handbalului mondial. Dacă ar fi să visăm, visul nostru ne duce către jocul șapte, adică o prezență în sferturile de finală.

ADVERSARUL DIN MECIUL DE DEBUT: „Iranul este la prima prezență la CM îi este clar că ele sunt echipa cu ultima șansă din grupa noastră, nu au nici experiența unei asemenea competiții, dar astfel de echipe prezintă un real pericol. Iranul vine multe necunoscute, dar este un meci pe care, evident, trebuie să-l câștigăm”.

ADVERSARUL DIN MECIUL AL DOILEA: ”Kazahstanul este o echipă care poate pune probleme unei echipei dacă nu te respecți și nu ești prezent sută la sută. Au un stil total diferit față de ce suntem noi obișnuiți în Europa și au și câteva jucătoare puternice în acțiune 1 contra 1”.

AL TREILEA ADVERSAR DIN GRUPĂ: ”Norvegia este Norvegia și nu are rost să mai facem comentarii”.

CE AR VREA SĂ SE SPUNĂ DESPRE ECHIPA NAȚIONALĂ DUPĂ CM: ”Suntem mândri de voi”.

3 meciuri în șase zile

„Tricolorele” au ajuns de ieri în Spania, iar azi vor face primul antrenament pe tărâm iberic. Fetele lui Adi Vasle vor debuta la CM mâine, contra Iranului, de la ora 19.00. Al doilea joc din prima grupă, este programat pla 5 decembrie, contra naționalei din Kazahstan, iar ultimul joc din Grupa C al româncelor este cu Norvegia, la 7 decembrie. Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe în Grupele Principale. Acest turneu final este primul cu 32 de echipe, 8 în plus față de numărul formațiilor care se aliniau la start în trecut.

  • România bifează o adevărată performantă, fiind singura națională prezentă la toate cele 25 de ediții ale Campionatelor Mondiale (incluzând-o și pe actuala)
  • La ultima ediţie a CM, din 2019, tricolorele s-au clasat pe locul 12. De-a lungul istoriei, România a cucerit la CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!