FOTO România - Muntenegru 25-27, la EHF EURO 2024. Eșec la Debrecen, iar meciul cu Serbia devine decisiv!

România - Muntenegru 25-27, la EHF EURO 2024. Eșec la Debrecen, iar meciul cu Serbia devine decisiv! Handbal

România a pierdut meciul Muntenegru, disputat pe Fonix Arena din Debrecen, scor 25-27, în runda a doua din grupele preliminare ale Campionatului European de handbal feminin.

România - Muntenegru 25-27, la EHF EURO 2024

  • Pentru România au marcat: Seraficeanu (6), Stoica (4), Ostase (4), Bazaliu (3), Popa (3), Dindiligan (2), Coteț (1), Gogîrlă (1), Lupei (1)
  • Pentru Muntenegru au marcat: Mugosa (8), Jaukovic (4), Pletikosic (4), Brnovic (3), Pavicevic (3), Vukcevic (2), Ivanovic (2), Grbic (1).

România rămâne cu două puncte după primele două meciuri din grupa preliminară și are nevoie de victorie contra Serbiei, marți, pentru a fi sigură de calificarea în grupele principale.

  • Meciul decisiv România - Serbia se joacă marți, de la ora 19:00, tot în Fonix Arena din Debrecen.
  • Serbia și Cehia, celelalte două echipe din grupa României, se înfruntă în această seară, de la ora 21:30. Ambele formații au pierdut în prima rundă.

Clasamentul din grupa României

Minutul 60: Fluier final: România - Muntenegru 25-27.

Minutul 59: România - Muntenegru 25-27. Final dramatic la Debrecen. Stoica are șansa de a ne aduce la -1, dar nimerește portarul cu 60 de secunde înainte de final.

Minutul 57: România - Muntenegru 23-27. Ultimul time-out al tricolorelor: Pera anunță atacuri 7 contra 6.

Minutul 54: România - Muntenegru 22-25. Revenim pentru câteva secunde la -2 după golul lui Ostase, dar muntenegrencele refac imediat ecartul.

Minutul 50: România - Muntenegru 21-24. Sonia Seraficeanu ne aduce la -3 cu o nouă reușită de excepție din extremă. Florentin Pera riscă și abordăm câteva atacuri fără portar.

Minutul 48: România - Muntenegru 19-23. Time-out cerut de Florentin Pera, care încearcă să își încurajeze jucătoarele: "Stați liniștite! Putem să întoarcem. Nu cedați!".

Minutul 45: România - Muntenegru 19-22. Ne apropiem timid de muntenegrence. Ștefania Stoica ne menține în joc cu câteva aruncări excelente de pe linia de 9 metri.

Minutul 40: România - Muntenegru 16-20. Andreea Popa reduce din handicap pentru tricolore, iar Bianca Curmenț are o intervenție excelentă în poartă. Jucăm în inferioritate numerică după eliminarea Lorenei Ostase.

Minutul 35: România - Muntenegru 14-19. Ajungem din nou la -5 și putem doar spera că tricolorele vor reuși o nouă revenire ca în meciul cu Cehia sau ca în prima repriză de astăzi.

Minutul 31: Începe repriza secundă de la Debrecen.

Minutul 30: România - Muntenegru 12-16, la pauză. Repriza se încheie cu o eliminare de două minute în ambele tabere - Daria Bucur, respectiv Katarina Dzaferovic. Cea mai bună marcatoare a României în primul act a fost Sonia Seraficeanu, cu 4 goluri din 4 aruncări. De partea cealaltă, Dijana Mugosa a înscris de 6 ori în primele 30 de minute.

Minutul 27: România - Muntenegru 12-15. Prima lovitură de la 7 metri pentru tricolore vine abia acum, iar Bianca Bazaliu transformă fără probleme, așa cum a făcut și contra Cehiei.

Minutul 23: România - Muntenegru 10-14. Primul gol al României după 9 minute de secetă! Alicia Gogîrlă aruncă puternic de la distanță și îi dă palmele peste cap lui Attingre.

Minutul 20: România - Muntenegru 9-13. Tricolorele ajung la 6 minute fără gol, iar diferența se mărește din nou în favoarea Muntenegrului. Lipsă de inspirație în ofensivă pentru elevele lui Pera, ultima acțiune se încheie cu joc pasiv.

Minutul 16: România - Muntenegru 9-10. Elevele Suzanei Lazovic revin în avantaj, după ce tricolorele au condus în premieră pentru câteva secunde. Muntenegru are superioritate pentru două minute.

Minutul 13: România - Muntenegru 8-8. Revenire extraordinară a tricolorelor, care beneficiază de două eliminări în tabăra Muntenegrului. Sonia Seraficeanu este cea mai bună marcatoare a noastră, cu 3 goluri până acum.

Minutul 10: România - Muntenegru 5-8. Tricolorele încep să dea semne de viață, iar Lorena Ostase și Andreea Popa ies la rampă în ofensivă. Problemele continuă însă în defensivă pentru tricolore, care au oferit deja 4 lovituri de la 7 metri, toate fructificate de Muntenegru.

Minutul 7: România - Muntenegru 2-6. Florentin Pera cere rapid un time-out: "Avem nevoie să construim mai mult, nu vă mai grăbiți!", spune selecționerul.

Minutul 5: România - Muntenegru 2-5. Muntenegrencele beneficiază deja de 3 lovituri de la 7 metri și iau un avans important. Bianca Bazaliu și Sonia Seraficeanu sunt marcatoarele României până acum.

Minutul 1: Începe meciul de la Debrecen! Imnul României a răsunat chiar de Ziua Națională, iar tricolorele sunt susținute din nou în Ungaria de un grup mare de fani.

În prima partidă din grupele EHF EURO 2024, România lui Florentin Pera a învins Cehia la limită, cu 29-28, cu Bianca Bazaliu, interul stânga de la Gloria Bistrița-Năsăud, MVP după cele 9 goluri marcate.

Astăzi, de la ora 19:00, fetele lui Florentin Pera întâlnesc liderul grupei, Muntenegru, care a trecut lejer de Serbia în primul meci, scor 24-18.

Primele două clasate vor avansa în grupele principale ale Campionatului European.

Ce s-a întâmplat în meciurile de sâmbătă de la EHF EURO 2024

Selecţionata Turciei, antrenată de românul Costică Buceschi, a terminat la egalitate cu Macedonia de Nord, 25-25 (15-12), sâmbătă, la Campionatul European de handbal feminin - EHF EURO 2024, care are loc în Austria, Ungaria şi Elveţia.

Turcia a fost egalată în penultima secundă de joc. Asli Iskit-Caliskan (SCM Craiova) a marcat 5 goluri.

Sara Ristovska (CS Rapid Bucureşti) a reuşit 8 goluri pentru Macedonia de Nord.

În celălalt meci din Grupa A, Ungaria a reuşit să învingă Suedia cu 32-25.

În Grupa C, Polonia a trecut de Portugalia cu 22-21, condusă de Monika Kobylinska (CSM Bucureşti), autoare a 7 goluri.

Franţa a învins Spania cu 24-22, în celălalt meci. Danila Patricia So Delgado Pinto (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) a reuşit 9 goluri pentru iberice.

Norvegia, campioana en titre, a surclasat Austria cu 38-24, în Grupa E.

Slovenia a obţinut şi ea o victorie categorică, în faţa Slovaciei, cu 37-24. Natasa Ljepoja (SCM Râmnicu Vâlcea) a reuşit 6 goluri pentru slovene.

Ungaria, Franţa şi Norvegia şi-au asigurat prezenţa în grupele principale, iar Portugalia şi Slovacia sunt deja eliminate.

Clasamentele grupelor:

Grupa A

1. Ungaria 4 puncte

2. Suedia 2

3. Turcia 1

4. Macedonia de Nord 1

Grupa C

1. Franţa 4

2. Spania 2

3. Polonia 2

4. Portugalia 0

Grupa E

1. Norvegia 4

2. Slovenia 2

3. Austria 2

4. Slovacia 0

* Primele două clasate din fiecare grupă să califică în grupele principale. Info: Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!