România - Olanda 30-31. Capul sus, fetelor! Tricolorele au jucat de la egal la egal cu una dintre forțele handbalului mondial
România a pierdut la limită, scor 30-31 cu Olanda, în primul meci din Grupa Principală II a Campionatului Mondial din Spania.
România - Olanda 30-31 (14-17)
- Principalele marcatoare pentru România au fost Laslo 6 goluri, Pintea 5, Ostase și Rotaru, câte 4.
- În urma rezultatului, Olanda adună 5 puncte, iar România rămâne cu 2.
- În Grupa Principală II se joacă, tot azi, meciurile Norvegia - Puerto Rico şi Kazakhstan - Suedia
- Elevele lui Adi Vasile vor juca următoarele meciuri cu Puerto Rico, sâmbătă, şi cu Suedia, luni.
Elevele lui Adi Vasile s-au autodepășit în meciul cu Lois Abingh și colegele ei. După un prim act în care s-au ținut scai de campioana mondială en-tirtre, România a lăsat garda joc în repriza a doua, pe fondul unor erori copilărești.
???????????????????? It took until the last minute to decide a winner in this fiery match ???? Netherlands vs Romania 31:30 #Spain2021 #sheloveshandball pic.twitter.com/XLIWDNVksS
— International Handball Federation (@ihf_info) December 9, 2021
Olandezele s-au detașat la șase goluri, însă după ce Crina Pintea a obținut o lovitură de la 7 m și a provocat o eliminare, România a revenit cu calm și știință în joc.
Relația cu pivotul a mers șnur, extremele au fost din ce în ce mai active, iar Olanda a părut că se precipită pe faza de atac. Iureșul ofensiv al României s-a produs în ultimele 15 minute.
Laslo a ordonat atacul ca un centru de talie mondială și, spre disperarea tricolorelor, doar Tess Wester s-a mai putut opune. Când mai erau doar 60 de secunde de joc, la 30-31, o succesivă purtată în mare viteză nu a putut fi valorificată de Laura Chiper.
Extrema dreapta și-a deschis mult unghiul, însă Wester a avut un reflex uluitor.
România - Olanda 30-31, în debutul în Grupa Principală II
Min.60 FINAL DE MECI. Olandezele au stat bine în posesie pe ultimele secunde și au câștigat la limită.
Min.59 România - Olanda 30-31 Mingea a circulat în viteză până pe extrema dreaptă, Laura Chiper și-a deschis mult ungiul însă Tess Wester a intervenit senzațional. Au mai rămas 7 secunde.
Min.59 România - Olanda 30-31 Olanda trece în avantaj printr-un gol de pe extrema dreaptă, Adi Vasile cere time-out. A mai rămas mai puțin de un minut de joc, România va avea posesia.
Min.58 România - Olanda 30-30 Dincă marchează cu o boltă liftate și speranțele unei vicotii sunt din ce în ce mai mari. Au mai rămas 90 de secunde de joc.
Min.55 România - Olanda 29-30. Cristina Laslo restabilește egalitatea printr-o lovitură de la 7 metri, dar Olanda revine rapid în avantaj.
Min.54 România - Olanda 28-29 Chiper marchează pe contratac și finalul capătă accente dramatice.
Min.53 România - Olanda 26-28 Lorena Ostase punctează cu o aruncare plasată și, imediat, după o eroare a Olandei în atac, Andreea Rotaru fructifică un contraatac în mare viteză.
Min.50 România - Olanda 25-27. Tricolorele s-au apropiat la două goluri, însă arbitrele din Rusia au dictat forțare în atac la o acțiune a Cristinei Laslo.
Min.49 ADI VASILE solicită TIME OUT.
Min.48 România - Olanda 22-27 Fazele se succed cu repeziciune de la o poară la alta pe fondul unor erori ușoare ale ambleor echipe. Tess Wester marchează al doilea gol din poartă în poartă, da Laslo reduce din diferență.
Min.45 România - Olanda 20-24 Morișca României le amețește pe olandeze și Cristina Laslo arată de ce una dintre cele mai valoroase coordonatoare de joc ale lumii.
Min.44 România - Olanda 19-23 Defensiva României e din ce în ce mai mobilă și închide toate culoarele. După situația de om în plus concretizată de tricolorele, Pintea și colegele ei par că și-au ridicat și mai mult nivelul mental. S-a intrat în ultimul sfert de oră și România arată că se poate.
Min.43 România - Olanda 19-22 România a gestionat cu inteligență situația de om în plus și a revenit în joc excelent.
Min.39 România - Olanda 17-22 Tricolorele sunt penalizate în urma unor erori ușoare. După ce Laslo aruncă telefonat, Zamfirescu pasează direct la adversare și Olanda se distanțează la șase goluri. Nimeni nu o poate opri însă pe Crina Pintea care mai reduce din diferență, dar scoate și o eliminare de două minute.
Min.36 România - Olanda 16-19 Sneider nu iartă și finalizează un contraatac. România mizează și pe Mădălina Zamfirescu în defensivă.
Min.35 România - Olanda 16-18 Bianca Tiron-Harabagiu aruncă de la 9 metri prin evitarea adversarei și suntem la doar două lungimi distanță de Olanda.
Min.33 România - Olanda 15-18 Van der Heyden aruncă perfect, însă la faza imediat următoare Harabagiu-Tiron reușește să o învingă pe Tess Wester.
???????????????????? Two passionate teams on the court, but the Netherlands manage to create a 17:14 half-time lead against Romania ???? #Spain2021 #sheloveshandball pic.twitter.com/h6XiskbJnr
— International Handball Federation (@ihf_info) December 9, 2021
Min.31 A început repriza secundă! Adi Vasile a început actul secund cu Diana Ciucă în poartă.
Final de primă repriză! România a jucat variat mai ales în primele 20 de minute și a străpuns defensiva Olandei, mai ales datorită relației excelente la nivel de centru-pivot.
Olanda nu a găsit soluții la atacurile poziționale, s-a precipiatat în momentele în care jocul se ducea spre pasiv, iar partitura pusă la punct de Adi Vasile pare să funcționeze. Au fost doar două eliminărti în prima repriză, câte una de fiecare parte.
Min.28 România - Olanda 14-17 Tess Wester, portarul Olandei și al CSM-ului, începe să anticipeze aruncările Cristinei Laslo și ale Alinei Ilie, dar blocul defensiv al tricolorelor rezistă. E pentru prima dată când Olanda se detașează la trei lungimi.
Min.26 România - Olanda 14-15 Dulfer finalizează un contraatac fulgerător, dar Alina Ilie răspunde imediat cu o aruncare înșelătoare, la semiînălțime.
Min.24 România - Olanda 13-13 Rotaru apare pe al doilea pivot, olandezele sunt prinse pe contre-pied și restabilm egalitatea.
Min.19 România - Olanda 12-11. Din nou Crina Pintea! Angajarea pivotului merge fără cusur până acum și România dă o replică excelentă datorită unui joc complex, prin care le pun în dificultate pe olandeze. Cu o apărare care pare că nu se clatină precum în partida cu Norvegia, România are azi și o poartă bună. Dumanska are până acum un procentaj bun de parade.
Min.18 România - Olanda 11-11. Diana Ciucă a parat o lovitură de la 7 metri. Olandezele mizează pe o defensivă 5 plus 1 avansată, însă tricolorele sunt extrem de mobile pe faza ofensivă.
Min.17 România - Olanda 11-10. Cristina Laslo fructifică o lovitură de la 7 metri obținută de Crina Pintea. Jucăm în superioritate numerică.
Min.16 România - Olanda 10-10. Polman nu o iartă pe Yulia Dumanska, după o pătrundere în forță.
Min.15 Time-out cerut de Olanda. "Pe faza a doua aveți răbdare. Trebuie să jucăm cu calm", le transmite trciolorelor Adi Vasile. Crina Pintea domină jocul pe semicerc.
Min.13 România - Olanda 8-7 Relația cu pivotul funcționează până acum la turație maximă și Crina Pintea pare că a găsit soluție fie să ia prim-planul la fiecare atac, fie să le facă paravane colegelor de la linia de 9 metri.
Min.12 România etalează o defensivă solidă, care se deschide ca un evantai de fiecare dată când olandezele încearcă să găsească breșe în apărarea tricoloră.
Minutul 10: România conduce cu 5-4.
Minutul 1: Fluier de start!
Partida e transmisă în format LIVE BLOG pe www.sport.ro.
România începe azi cu două puncte faza următoare a CM de handbal din Spania și va evolua în Grupa principală II, din care mai fac parte Norvegia şi Kazahstan, din Grupa C, precum şi primele trei clasate în Grupa D, Olanda, campioana mondială en titre, Suedia, şi Porto Rico.
În meciurile de marţi, Olanda şi Suedia au încheiat la egalitate, 31-31 (17-18), iar Porto Rico a dispus de Uzbekistan cu 30-24. Olanda a ocupat primul loc, cu 5 puncte, urmată de Suedia, 5 puncte, Porto Rico, 2 puncte, Uzbekistan, 0 puncte. Olanda şi Suedia încep cu câte 3 puncte, iar Porto Rico, fără vreun punct.
Meciurile din cele patru grupe principale vor avea loc între 8 şi 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News