FOTO ȘI VIDEO România - Olanda 28-29. Ce păcat! Tricolorele au scăpat printre degete un egal în meciul de debut de la EURO

România - Olanda 28-29. Ce păcat! Tricolorele au scăpat printre degete un egal în meciul de debut de la EURO Handbal

Elevele lui Florentin Pera au debutat cu înfrângere la EURO, scor 28-29 cu Olanda, la Skopje, la finele unui meci în care tricolorele s-au ridicat la înălțimea unei selecționate care aspiră la podium.

România - Olanda 28-29 (12-14)

România a jucat curajos sâmbătă seara mai ales în actul secund și a contracarat în dese rânduri jocul complex al Olandei, formație condusă de celebrul Per Joahansson. Cu Dumasnka accidentată în prima repriză, Hosu și apoi Ciucă au avut parade senzaționale în actul secund, însă atacul României a fost de multe ori lent și previzibil.

A impresionat jocul cu pivotul - Crina Pintea (5 goluri) a hărțuit în permanență blocul defensiv al Olandei - însă elevele lui Pera au avut rar aruncări eficintele de la linia de 9 metri.

  • Romania Olanda Live Text De La 21 30 Debutul Tricolorelor La Euro

Pentru România au marcat Pintea, Grozav, Buceschi (toate câte 5 goluri), Badea 4, Neagu 3, Seraficeanu 3, Dindiligan 2 și Tănăsie 1.

În cealaltă partidă din Grupa C, Franţa - Macedonia de Nord 24-14. Şi în grupa D s-au jucat primele partide, între Muntenegru - Spania 30-23 şi Polonia - Germania 23-25.

  • Cristina Neagu și colegele ei vor juca luni contra campioanei olimpice Franţa (21:30) şi apoi cu echipa gazdă Macedonia de Nord (9 noiembrie, 19:00).

FINAL DE MECI!

Min.60 România - Olanda 28-29 România a marcat prin Buceschi, însă Olanda a avut ultimul atac și nu a mai putut fi oprită din drumul spre victorie. 

Min.59 România - Olanda 28-29 Malenstein punctează de la 7 metri, dar înscrie și Buceschi.

Min.58 România - Olanda 27-28 Dulfer marchează, dar Alexandra Badea are un psihic de fier și strecoară mingea în plasă. 27-28.

Min.58 România - Olanda 26-27 Eliza Buceschi pătrunde în forță și aruncă la semiînălțime.

Min.56 România - Olanda 25-27 Florentin Pera solicită time out.

Min.54 România - Olanda 25-26 Laura Van der Heijden nu iartă și speculează superioritatea numerică.

Min.53 România - Olanda 25-25 Dindiligan marchează, dar Crina Pintea e eliminată pentru două minute.

Min.51 România - Olanda 23-25 Van Wetering marchează din extrema stângă, după ce România se apropiase la un singur gol în urma reușitei lui Dindiligan.

Min.49 România - Olanda 22-24 Sorina Grozav păcălește toată apărarea, cu o depășire în viteză, cum o făcea mama ei, legendara Mariana Târcă.

Min.46 România - Olanda 20-24 Per Johansson cere time out după golul înscris de Sorina Grozav. A intrat și Alexandra Badea în extrema dreaptă pentru a aduce un plus de viteză. 

Min.43 România - Olanda 17-21 Van Wetering punctează în inferioritate numerică.

Min.42 România - Olanda 17-20 Nimeni nu-și asumă responsabilitatea pe faza de atac, fetele încearcă non-stop să o angajeze pe Crina Pintea. În superioritate numerică, Seraficeanu ratează. 

Min.41 România - Olanda 17-20 Pera cere time out: "Ne grăbim prea mult în atac! Prea mult atacă partea dreapta a noastră!"

Min.40 România - Olanda 17-19 Sonia Seraficeanu își deschide unghiul din extrema dreaptă după un assist al Cristinei Neagu, însă Dulfer e de neoprit. 

Min.36 România - Olanda 16-18 Dulfer face harcea-parcea defensiva României. Construcția României e lentă, previzibilă.

Min.34 România - Olanda 16-16 Tot Van der Heijden e cea mai periculoasă jucătoare a Olandei, însă Pintea ia prim-planul mai mereu pe semicerc și se debarează de adversare. Încă un gol marcat de pivotul tricolorelor.

Min.32 România - Olanda 14-14 Cristina Neagu aruncă precis de la 7 metri și România egalează.

Min.31 România - Olanda 13-14 Înscrie Cristina Neagu, iar la faza imediat următoare Daciana Hosu are o intervenție formidabilă.

A început repriza secundă!

România e în joc după primele 30 de minute însă jocul tricolorelor a suferit. Dacă în prima parte defensiva a fost vulnerabilă, în a doua parte elevele lui Pera s-au precipitat în atac. Crina Pintea a marcat patru goluri din cinci aruncări, în timp ce Eliza Buceschi a înscris de trei ori din cinci aruncări. Jocul cu extremele nu funcționează încă, în timp ce Cristina Neagu nu a reușit în primele 30 de minute să perforeze poarta campioanei mondiale din 2019. Căpitanul României a înscris o singură dată din cinci aruncări. 

Din păcate, Yulia Dumanska (43 la sută procentajul paradelor) s-a accidentat la șold și umăr, după ce s-a lovit dur de bara porții, în încercarea de a respinge o aruncare de la mare distanță. A fost înlocuită de Daciana Hosu care a avut câteva parade în momente critice. România a avut ultimul atac al primei reprize însă nu l-a putut valorifica. 

De partea cealaltă, cea mai bună marcatoare a Olandei a fost în primele 30 de minute Laura Van der Heijden - 5 goluri din 5 aruncări.

  • 12 goluri din 25 de aruncări au marcat tricolorele
  • 14 goluri din 23 de aruncări au marcat olandezele

Min.30 România - Olanda 12-14 PAUZĂ la Skopje

Min.29 România - Olanda 12-14 Eliza Buceschi aruncă inteligent, cu podeaua, și reduce din diferență.

Min.28 România - Olanda 11-14 Olanda înscrie cu pivotul după o excelentă combinație în viteză între Dulfer și Sprengers.

Min.25 România - Olanda 11-12 Curat ghinion pentru România: Pristaviță e tamponată dur de adversare, dar scoate un 7 metri. Înscrie și Cristina Neagu din aruncare de la 7 metri. Un gol din șase aruncări pentru Neagu.

Min.23 România - Olanda 10-11 Sonia Seraficeanu pleacă pe un contraatac fulgerător și înscrie lejer. Buceschi are rolul de a ordona atacul tricolorelor, însă fetele lui Pera nu găsesc spații.

Min.21 România - Olanda 9-11 Smitts e de neoprit și mai pune un gol pe tabelă după o aruncare devastatoare. Pera cere time out și le spune elevelor sale să aibă mai multă cursivitate pe pozițional. Dumanska a fost înlocuită de Daciana Hosu. Neagu încă nu a înscris.

Min.20 România - Olanda 9-10 Yulia Dumanska se accidentează la șold și umăr după ce se izbește de bara porții. Portarul României a încercat să ajungă la o minge trimisă înșelător. 

Min.14 România - Olanda 7-7 Van der Heijden înscrie cu o aruncare de pe picioare.

Min.10 România - Olanda 5-6 Când Crina Pintea e pe semicerc, e pericol în defensiva Olandei.

Min.9 România - Olanda 4-6 Eliza Buceschi profită de superioritatea numerică și micșorează diferența pe tabelă. Iese la rampă și Dumanska.

Min.6 România - Olanda 3-6. Deocamdată defensiva tricolorelor nu e reglată și Olanda găsește breșe la fiecare atac pozițional. Van der Heijden înscrie din nou după ce Crina Pintea marchează primul său gol după un "dialog" cu Neagu. Pera mizează la 9 metri pe tridentul Grozav - Pristăvița - Neagu. România va juca următoarele două minute în superioritate numerică după eliminearea lui Ven der Heijden.

Min.5 România - Olanda 2-4. Sorina Grozav pătrunde pe inter dreapta și nu iartă, însă imediat vin două goluri marcate de elevele lui Per Johansson. România încă atacă dezordonat

Min.3 România - Olanda 1-3. Dulfer și Van der Heijden le distanțează pe olandeze pe tabelă. Yulia Dumanska nu poate interveni. 

Min.1 România - Olanda 1-1. Van Wetering deschide scorul după o ratare a Cristinei Neagu, care trge violent în transversală, însă Sorina Grozav egalează. 

A început meciul, cu Olanda în atac.

Se intonează cele două imnuri în sala din Skopje. Încep emoțiile!

Cristina Neagu și colegele ei se află într-o grupă de foc la EURO 2022, unde azi debutează la Skopje contra Olandei, campioană mondială în 2019. Tricolorele se mai află în grupă cu Franța, campioana olimpică en-titre, și cu Macedonia de Nord, urmând ca primele trei selecționate să avanseze în faza următoare a competiției. 

România va disputa meciurile din Grupa C preliminară azi cu Olanda (ora 21.30), în 7 noiembrie, cu Franţa (21.30) şi în 9 noiembrie, cu Macedonia de Nord (19.00).

  • Cinci debutante sunt în lotul României
  • 24,8 ani e media de vârstă a handbalistelor conduse de Florentin Pera

România a jucat în ultimele meciuri amicale, într-un turneu la Tatabanya, cu Ungaria (28-33) și cu Germania (29-29). 

”E probabil ultimul meu Campionat European, al optulea. Coincidența face ca primul meu EURO să fi fost tot în Macedonia de Nord, în 2008. După Jocurile Olimpice de la Paris, cu siguranță, cariera mea se încheie, cel puțin la echipa națională. Mi-aș dori să ajungem acolo, clar, dar istoria a arătat că nu e deloc ușor. Am avut o șansă destul de mare spun eu, în 2021, dar am ratat-o,” spune Neagu, potrivit wesport.ro.

  • 34 de ani are Cristina Neagu
  • 1,81 m e înălțimea interului stânga
  • CSM București e echipa la care e legitimată Neagu
  • Neagu a cucerit cu naționala bronz la CE 2010 și bronz la CM 2015

”Nu am niciun regret vizavi de faptul că am ales să nu particip la Campionatul Mondial. Cred că mi-a făcut foarte mult bine din punct de vedere fizic, dar și psihic. Cei care m-au criticat probabil că nu înțeleg prea multe din ce înseamnă pentru un sportiv uzura, dar și sentimentele care vin la un astfel de turneu.

Nu știu ce înseamnă dezamăgirea unui eșec, risipa asta fizică, risipa asta psihică. Joc de foarte mulți ani la echipa națională și întotdeauna am venit cu sufletul deschis și am dat poate peste sută la sută și și cred că nu aș fi meritat aceste critici, dar mă rog, oamenii ... oamenii pot să aibă ce păreri vor", a mai spus Neagu, potrivit sursei mai sus citată. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!