România - Polonia 24-29
Final de meci! Tricolorele încheie cu o înfrângere în grupa principală de la Campionatul European de handbal feminin și termină pe locul cinci.
Minutul 53 - Româncele nu reușesc să-și regăsească ritmul și comit greșeli pe ambele faze ale jocului, iar polonezele păstrează diferența de patru goluri.
Minutul 47 - Probleme majore pentru tricolore, care ratează atat după atac, iar polonezele înscriu fără probleme, la fiecare fază ofensivă.
Minutul 44 - Polonezele profită de numeroasele greșeli din atac ale româncelor și marchează de trei ori, mărind diferența la tre goluri,
Minutul 39 - Sorina Grozav reușește să marcheze două goluri consecutive, însă urmează o perioadă în care tricolorele greșesc în atac, iar poloneze se desprind, 17-19.
Minutul 34 - Se menține echilibrul între cele două formații, golurile marcate de Boiciuc și Gogîrlă fiind extrem de importante.
A început repriza secundă!
Pauză! România intră cu avantaj minin la pauză, după ce Grozav înscrie în poartă gală, în ultimele secunde de joc ale primei reprize, scor 11-10.
Minutul 24 - Curmeț are o paradă extraordinară, iar Bianca Bazaliu marchează pe contraatac, după o serie de faze fără gol.
Minutul 20 - România se desprinde la trei goluri față de Polonia, după reușita Alisiei Boiciuc, cu o aruncare puternică de la 9 m.
Minutul 18 - GOOOL România! Tricolorele preiau conducerea pentru prima dată în acest meci, după reușita pe contraatac a Lorenei Ostase.
Minutul 16 - Cartonaș roșu pentru Marlena Urbanska, în urma unui fault dur asupra lui Coteț.
Minutul 13 - Se menține echilibrul între cele două formații. Cel de-al cincilea gol al tricolorelor este marcat de Coteț, de pe pivot.
Minutul 9 - GOOOL România! Bianca Bazaliu marchează de la 7 m, în urma unui fault asupra lui Boiciuc.
Minutul 8 - Greșeli numeroase pe faza de atac în cele două tabere. Sorina Grozav este cea care înscrie și cel de-al doilea gol al României.
Minutul 4 - Început ezitant pentru ambele formații, cu ratări. Sorina Grozav marchează primul gol pentru tricolore, în urma unei acțiuni pe cont propriu.
A început partida!
Selecționata pregătită de Florentin Pera își va încheia, astăzi, participarea la Campionatul European găzduit de Austria, Elveția și Ungaria.
Chiar dacă turneul final va continua și în weekend la Viena, cu cele două semifinale (vineri), cu meciul pentru locul 5 (vineri), cu finala mică (duminică) și cu meciul pentru trofeu (duminică), Bazaliu (foto) și colegele sale vor urmări aceste confruntări de acasă, la televizor.
În ciuda faptului că fetele au ratat șansa de a juca în semifinale, acest European a fost, per ansamblu, unul peste așteptări pentru echipa României. Pentru că Florentin Pera a dus în Ungaria un grup cu jucătoare tinere, lipsite de experiență la acest nivel. În acest context, faptul că s-a realizat obiectivul impus de federație, o clasare în Top 12, a fost o reușită.
De clasarea noastră finală la Campionatul European se leagă și miza acestui ultim meci pe care îl vom juca, astăzi, cu Polonia. Pentru că, în cazul unei victorii, putem avea o clasare pe locurile 7-10 în ierarhia finală, în funcție de celelalte rezultate care se vor înregistra în ultima etapă din Grupele Principale.
O clasare în Top 10 la acest turneu final ar fi o altă reușită pentru naționala noastră. Asta deoarece la ultimele ediții ale Europenelor, în 2022 și 2020, de fiecare dată ne-am clasat pe 12.
Ultimele noastre rezultate cu adevărat spectaculoase în această competiție datează din 2018 și 2016, când am terminat pe 4, respectiv 5. În fine, Europeanul în care am înregistrat cel mai bun rezultat, în cele 15 participări de până acum, a fost cel din 2010, când Neagu și colegele sale au obținut medaliile de bronz.
Polonia, înfrângeri pe bandă
Revenind la meciul România - Polonia de astăzi, fetele noastre pornesc cu prima șansă, când ne uităm la rezultatele celor două formații la această competiție.
Dacă noi am bătut Suedia în Grupa Principală I și am făcut o figură frumoasă cu Franța, în schimb, Polonia a înșirat înfrângerile. După ce a trecut de prima fază a grupelor, datorită victoriilor cu Portugalia și Spania, Polonia a fost învinsă, pe rând, de Suedia, Ungaria și Muntenegru.
Prima fază a grupelor
*România – Cehia (29-28)
*Muntenegru – România (27-25)
*Serbia – România (25-27)
Grupa Principală I
Joi: Franța - România (30-25)
Vineri: Suedia - România (23-25)
Duminică: Ungaria - România (37-29)
Astăzi, ora 16.30: Polonia - România
Meciurile se vor juca, la Debrecen (Ungaria) și vor fi televizate de Digi Sport și de Prima Sport și vor fi livetext pe sport.ro.
Lotul României
*Portari: Curmenţ (Corona Braşov), Ciucă (Rapid), Hosu (CSM Bucureşti);
*Extreme dreapta: Borş (Dunărea Brăila), Seraficeanu (Gloria Bistriţa);
*Interi dreapta: Bucur (Gloria Buzău), Gogîrlă (Râmnicu Vâlcea);
*Centri: Necula (Râmnicu Vâlcea), Popa (Dunărea Brăila), Boiciuc (Corona Braşov);
*Interi stânga: Bazaliu (Gloria Bistriţa), Grozav (Rapid), Stoica (Rapid);
*Extreme stânga: Dindiligan (CSM Bucureşti), Lupei (Dunărea Brăila);
*Pivoţi: Ostase (Rapid), Coteţ (Dunărea Brăila), Jipa (Gloria Buzău).
Stafful naționalei feminine
*Antrenor principal: Florentin Pera
*Antrenor secund: Burcea Bogdan
*Antrenori portari: Barbu Kerkeles Ildyko
*Preparator fizic: Ștefan Ciuntu
*Medic: Florin Oancea
*Fizioterapeuți: Daniel Constantin Oprea și Victor Baciu
*Analist video: Ioan-Radu Cheregi
*Psiholog: Florentina Tonița
*Antrenor federal: Nicoleta Alexandrescu