Health & Fitness | Sase metode folosite pentru combaterea febrei musculare! Vezi cum te tratezi cel mai bine
Vezi cum se trateaza cel mai bine febra musculara.
Febra musculara este o senzatie pe care cu totii am simtit-o la un momentdat. Aceasta inseamna de fapt inflamarea musculaturii in urma microleziunilor musculare aparute din cauza antrenamentului intens.
Tratamentul febrei musculare se realizeaza in mai multe faze si metode, in functie de cat de repede se instaleaza si cat de intensa este. Iata mai jos cateva metode de a trata febra musculara:
Odihna - cea mai buna reteta pentru febra musculara este odihna, pentru ca musculatura sa se poata reface. La majoritatea oamenilor, febra musculara trece singura in 5-7 zile de la aparitie, fara a face nimic deosebit.
Recuperare activa - inseamna sa faci exercitii la intensitate mica, dupa ce ai avut parte de un antrenament foarte solicitant. Aceasta recuperare ajuta si la racorirea organismului dupa efort dar si la prevenirea instalarii febrei musculare si reducerea durerilor musculare.
Gheata - este foarte eficienta in cazul inflamatiilor musculare, aparute in urma efortului. Gheata este totusi eficienta doar in primele 48 de ore de la producerea inflamatiei.
Masaj - masajul muscular este foarte benefic, in special daca este realizat imediat dupa antrenament. Acesta ajuta musculatura sa fie mai bine irigata de catre sange, care repara tesutul afectat in urma antrenamentului.
Stretching - realizat foarte atent, stretchingul in zonele cu febra musculara poate duce la o ameliorare a simptomelor. Multi atleti fac stretching la finalul antrenamentului, pentru ca musculatura sa isi revina mai usor.
Medicamente - folosite ca ultima varianta, acestea pot fi si ele o varianta in cazul in care febra musculara nu trece sau nu se amelioreaza in primele 5 zile. De obicei se folosesc anti-inflamatoare dar si diferite geluri relaxante pentru musculatura.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News