"Mi-am văzut moartea cu ochii!" Cristi Chivu, dezvăluiri dureroase despre accidentarea din 2010

cristi chivu Inter Sergio Pellissier Italia Cristi Chivu, antrenor Inter Primavera/sursa foto: Getty
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 10:23
Data actualizarii: Miercuri 12 Iunie 2024, 10:25
Cristi Chivu a vorbit despre accidentarea oribilă suferită acum mai bine de 14 ani,

Fostul căpitan al naționalei s-a accidentat la cap într-un meci cu Chievo Verona, disputat în data de 6 ianuarie 2010, după un duel cu atacantul Sergio Pellissier. Internaționalul a fost scos de pe teren pe targă și a fost transportat cu ambulanțade urgență la spitalul din Verona. VEZI GALERIA

Cristian Chivu a fost nevoit să treacă printr-o intervenție chirurgicală, care a durat aproximativ două ore, cu scopul de a îndepărta un hematom și pentru refacerea unei fracturi din zona parietală dreaptă.

  • Cristi Chivu

Chivu: "Mi-am văzut moartea cu ochii"

Fostul antrenor de la Inter Primavera a a rememorat momentul accidentării și complicațiile ce au rezultat. În ciuda faptului că nu își aduce aminte impactul, Chivu a povestit cum i-a rămas în cap imaginea cu ochii speriați ai doctorului și despre cum a fost parțial paralizat.

Fostul căpitan al naționalei a decis să renunțe la funcția pe care o avea la echipa de tineret a celor de la Inter, după ce echipa sa a fost eliminată în semifinalele campionatului Italiei.

"Singurul lucru care mi-a rămas întipărit în minte e faptul că mi-am văzut moartea cu ochii. Ceea ce nu e ușor să gestionezi, pentru că începi să îți cam dai seama care sunt prioritățile în viață, pentru ce merită sau nu să lupti.

Am descoperit o altă latură a omului, care e mai importantă decât orice. Sunt lucruri care m-au schimbat.

(Când ai realizat cât de grav a fost de fapt?) Pe loc, impactul nu mi-l amintesc, nu îmi amintesc căzătura, îmi amintesc că eram pe jos și ochii doctorului.

Ei puneau mână să vadă dacă e sau nu sânge dar eu nu mai aveam os! Era gaură, băgam mâna în piele. 

Le-am zis: 'Vedeți că am asta', aveam paralizată toată partea stângă, braț, picior, nu îmi simțeam absolut deloc membrele și le-am zis că nu e deloc bine.

Mi s-a spus ce am de făcut, am liniștit-o pe Adelina, i-am zis că mă întorc acasă. 

Așteptând să vină doctorul să mă opereze am înceâput să mă gândesc la ce e mai rău. Le-am zis să fie cât mai cinstiți cu mine și mi-au spus că trebuie să scoată bucătile de os care penetraseră creierul, trebuia să reconstruiască craniul, faptul că nu simteam mâna si piciorul nu erau semne pozitive", a povestit Cristi Chivu, conform Golazo.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!