Atac asupra campionilor olimpici de la canotaj: "Nu este un sport popular în România. Au un buget de 8.5 milioane de euro"

Atac asupra campionilor olimpici de la canotaj: Nu este un sport popular în România. Au un buget de 8.5 milioane de euro JO 2024

Canotajul a adus cinci din cele șapte medalii cucerite de delegația României la JO 2024. 

Daniel Ghiță, fostul mare luptător de arte marțiale și actualul deputat în Parlamentul României, a venit cu un atac devastator asupra Federației Române de Canotaj, după apelul atletei Ioana Emilia Colibășanu, care se plânge de lipsa condițiilor de pregătire în perspectiva Campionatul European Under 23 din 2025

Canotajul a adus cinci din cele șapte medalii ale României

Canotajul a adus României două medalii de aur, la dublu vâsle masculin (Andrei Cornea, Marian Enache) și echipajul 8+1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu) și trei de argint, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş), dublu rame feminin (Ioana Vrânceanu, Roxana Anghel) și dublu vâsle feminin - categoria ușoară (Gianina van Groningen, Ionel Cozmiuc) la JO 2024, singurele medalii din afara acestui sport fiind cucerite de înotătorul David Popovici (aur la 200m liber și bronz la 100m liber).

  • Atac Asupra Campionilor Olimpici De La Canotaj Nu Este Un Sport Popular In Romania Au Un Buget De 8 5 9

Dar fostul luptător din K-1, Showtime, Glory și Colosseum crede că rezultatele sunt normale, pentru că FRC ar fi singura federație care are un buget adecvat atingerii înaltei performanțe, permițându-și să plătească cazarea și masa în afara Satului Olimpic. Acesta mai acuză că sportul condus de Elisabeta Lipă nu este unul de masă și nu este popular în România. Acesta are aproximativ 900 sportivi la toate categoriile de vârstă și 60 de antrenori legitimați, conform datelor oficiale.

Mesajul postat pe Facebook de fostul luptător K1 Daniel Ghiță:

"Sportiva este calificată la Campionatul European Under 23, care se va disputa în 2025, în Norvegia. 'Ne antrenăm într-o săliță a unei facultăți de 50m unde iarna este prea frig și vara sunt 40 de grade. De altfel singurul loc cu groapă de nisip din toată Constanța!', Ioana Emilia Colibănașu".

Doar cei de la #FRC (n.r. - Federația Română de Canotaj) își permit hotel în Paris, cară după ei bucătăresele, antrenori străini, cantonamente afară, doctori privați. Cel mai mare buget din istoria României, 8.5 milioane de euro pentru la 49 de sportivi, pentru un sport, care nu este popular în România! 

Baze sportive luate din domeniul public, care nu sunt degrevate: noi plătim bani grei! Ați tăcut toți, în loc să opriți distrugerea sportului românesc! Așa este toată România: un dezastru, dar ne lăudăm la TV, podcasturi, presa plătită, tot din banii noștri, ne mințim unii pe alții. Când realitatea este cruntă. Condițiile precare, iar copiii nu pot să facă sport, că nu au părinții bani să plătească pentru ei. 

România are pentru sport cel mai mare buget din Europa, cam 250 milioane de euro, dar nu ajung la sportivi, copiii României, deși sunt banii românilor! O știm de 34 de ani! Felicitări, tutoror care aveți curaj să ieșiți public! David Popovici a avut curajul să vorbească despre dezastrul din sportul românesc".

Foto - FB

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!