"Cade, moare, dar nu renunță!" Răzvan Arnăut s-a calificat în sferturile de finală la JO 2024!

Razvan Arnaut Andreea Beatrice Ana Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 Kriszta Tunde Incze Razvan Pircalabu JO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 05 August 2024, 18:09
Data actualizarii: Luni 05 August 2024, 18:09

Luptătorul român Răzvan Arnăut a reușit să se califice în sferturile de finală ale categoriei 60 kg la stilul greco-roman, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. 

Aceasta reprezintă o realizare notabilă pentru sportivul debutant la Olimpiadă, care a obținut o victorie importantă împotriva turcului Enes Basar, cu scorul de 4-2 la puncte tehnice.

În meciul împotriva turcului, Arnăut a arătat o determinare și o strategie eficientă, controlând majoritatea luptei. Chiar dacă adversarul său a reușit să puncteze în ultimele secunde, după un "challenge", victoria lui Arnăut a rămas incontestabilă. În următoarea etapă, luptătorul român îl va înfrunta pe kârgâzul Jolaman Șarșenbekov, un adversar redutabil și dublu campion mondial în anii 2021 și 2022.

Portretul unui luptător adevărat

Răzvan Arnăut, născut la Constanța pe 28 septembrie 1998, este un sportiv cu un palmares impresionant, incluzând o medalie de bronz la Campionatul European de lupte greco-romane de anul acesta, organizat la București. 

Descris de Răzvan Pîrcălabu, președintele Federației Române de Lupte, ca un sportiv cu determinare exemplară, Arnăut este cunoscut pentru tenacitatea sa, asemănătoare cu cea a sportivilor americani. 

„Nu renunță nici în ultima secundă,” a afirmat Pîrcălabu, în cadrul emisiunii "Poveștile Sport.ro"

"Trecem la Răzvan Arnăut. E inimă și mușchi sau e un tip firav?", a întrebat Andru Nenciu, moderatorul emisiunii.

"Nu-i deloc firav", a răspuns Pîrcălabu.

Mă gândesc că și el se urcă și pe frânghii la antrenamente.

Chiar într-o mână de multe ori. 

Într-un cuvânt cum l-ai caracteriza?

Determinare. E un sportiv care exact cum sunt sportivii americanii, nu renunță nici în ultima secundă.

Nu renunță?

Până la capăt. Nu renunță, cade, moare, dar nu renunță.

  • Ultima medalie olimpică la lupte pentru România a fost obținută în 2016 la Rio, de către Albert Saritov la categoria 97 kg, stilul lupte libere.

 

România participă la Jocurile Olimpice de la Paris cu cinci luptători: Andreea Beatrice Ana (lupte libere, categoria 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, categoria 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, categoria 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, categoria 130 kg) și Răzvan Arnăut (lupte greco-romane, categoria 60 kg). Dintre aceștia, Alin Alexuc a fost eliminat în optimile de finală.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!