Marcel Ciolacu face un anunț mare pentru tot sportul românesc după medaliile tricolorilor la Paris 2024

Marcel Ciolacu Jocurile Olimpice MEDALII Paris 2024 Romania JO 2024 David Popovici este campion olimpic la 200 de metri liber / Foto: Imago Images
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Joi 08 August 2024, 19:31
Data actualizarii: Joi 08 August 2024, 19:48

România a cucerit până acum opt medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. 

  • Delegația condusă de Mihai Covaliu are trei medalii de aur, patru de argint și una de bronz. 
  • Cu acest total, România se clasează pe locul 14 în ierarhia pe medalii de la Paris 2024. 

Autoritățile iau atitudine după strigătul de revoltă al tricolorilor în privința infrastructurii precare din România. Și nu doar în natație, ci în foarte multe discipline olimpice.

Marcel Ciolacu face un anunț mare pentru tot sportul românesc după medaliile tricolorilor la Paris 2024

În consecință, premierul Marcel Ciolacu a anunţat la începutul şedinţei de Guvern de joi, mai multe măsuri în domeniul sportului, precum investiţii în baza COSR din Izvorani şi în modernizarea bazinului din Complexul ”Lia Manoliu”, precum şi faptul că, în ultimii doi ani, statul român a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive şi 16 bazine de înot, iar în derulare sunt alte 380 de obiective.

  • Ancuța Bodnar și Simona Radiș / Foto - Getty Images

De asemenea, a reafirmat că gimnastele Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu, clasate pe locurile 4 şi 5 în urma finalei la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma unor decizii controversate ale arbitrilor, vor primi aceleaşi premii ca şi sportivii medaliaţi. O altă decizie anunţată se referă la finaţarea de către stat a cluburilor sportive private.

”Profit de acest prilej să le mulţumesc din nou sportivilor olimpici pentru cele 8 medalii de până acum câştigate la Paris! Sperăm cu toţii să mai vină încă una! Acest Guvern trebuie să probeze prin fapte că le asigură sportivilor o infrastructură modernă şi condiţii optime pentru performanţă. Am aprobat toate actele investiţiei în baza COSR din Izvorani şi reluăm procedura de modernizare a bazinului din complexul Lia Manoliu, care vor fi gata la timp pentru următorul ciclu olimpic!”, a anunţat prim-ministrul, potrivit News.ro.

El a susţinut că, în ultimii doi ani, statul român a finalizat 200 de săli de sport, aproape 50 de baze sportive şi 16 bazine de înot, iar în derulare sunt alte 380 de obiective pentru care Guvernul a alocat 1 miliard de euro!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!