VIDEO EXCLUSIV "Nu merg nicăieri, nici nu vreau să știu ce am!" Andreea Ana, mostră de curaj și voință înainte de Paris 2024

Andreea Ana Jocurile Olimpice de la Paris lupte Poveștile sport.ro Razvan Pircalabu JO 2024
Andru Nenciu
Data publicarii: Vineri 02 August 2024, 21:48
Data actualizarii: Sambata 03 August 2024, 11:48

Răzvan Pîrcălabu, președintele FR de Lupte, a dezvăluit la Poveștile Sport.ro un moment sugestiv pentru felul în care sportivii nu se abat nici măcar un pas de la drumul spre concursul olimpic. Sacrificiul e uriaș!

Eroism, devotament, ambiție, putere de autocontrol în situații limită sunt doar câteva trăsături ale Andreei Beatice Ana (23 de ani), luptătoare care va reprezenta România la Paris, la Jocurile Olimpice. 

Președintele FR de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a istorisit la Poveștile Sport.ro un episod petrecut recent, care relevă dorința sportivei din Mangalia de a performa la cel mai înalt nivel. 

Andreea Ana, moment de cumpănă înainte de Paris 2024. "A căzut pe picior la un atac"

La un simplu antrenament, Andreea (1,62 m) se accidentează. Toată sala amuțește.

Un urlet imens se izbește de tavanul sălii. Cei din staff și colegele râmân împietriți. Multipla campioană europeană de la categoria 55 kg strânge din dinți și își ridică privirea. Ochii i se umezesc.

"Joia trecută, Andreea Ana, la antrenamentul de după-amiază, a căzut pe picior la un atac și a resimțit o durere foarte, foarte mare.

A trebuit să iasă din antrenament.

Doamna doctor (n.r.: Adriana Limona), pe bună dreptate, ingrijorată, i-a spus: 'Mergem la RMN, mergem să te consulte un ortoped!', povestește Pîrcălabu.

Andreea Ana: "Vreau să merg la Paris și să iau medalie"

Fără lacrimi de durere sau hohote de plâns, Andreea Ana, de trei ori consecutiv aur la Europene, a arătat că durerea nu contează. 

'I-a zis doamnei doctor... "Nu merg nicăieri!"

Și era într-un picior, nu putea să calce pe celălalt. "Nici nu vreau să știu ce am, vreau să merg la Paris și să iau medalie', i-a răspuns ferm", rememorează secvența cu încetinitorul șeful FRL.

Ana stă câteva minute pe saltea. Ascultă sfaturile medicului și aruncă o privire pătrunzătoare spre prima oglindă ieșită în cale. Își promite că nimic nu-i poate pune piedică în drumul spre Paris.

Exemplul Andreea Ana. Răzvan Pîrcălabu: "Atât de motivați sunt toți"

De unde izvorăște dorința uriașă de a se lupta până la ultima picătură de energie? Așa cum o fac și au făcut-o mulți sportivi români!?

'Atât de motivați sunt toți, iar exemplul cu Andreea Ana reflectă ceea ce spun.

Noi ne-am făcut datoria toată conducerea FRL, le-am oferit tot ce e necesar, cantonamente, cu sparring-partneri de mare valoare, pregătire, medicamentație, susținătoare de efort", a încheiat președintele FR de Lupte. 

Andreea Ana e unul din cei cinci sportivi care ne vor reprezenta la lupte în concursul olimpic, începând de săptămâna viitoare. Și, cum Jocurile Olimpice au fost în prima săptămână și cu România în prim-plan, cu astfel de sportivi precum Andreea Ana și alții ștafeta e pe mâini bune și în cea de-a doua. 

Luptătorii români la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Concursul de lupte de la Paris debutează luni, 5 august

  • România are un lot format din cinci sportivi 
  •  
  • Andreea Ana (53 kg), Kriszta Incze (62 kg), Cătălina Axente (76 kg)- feminin; Răzvan Arnăut (greco-romane 60 kg), Alin Alexuc (greco-romane 130 kg); 
  • Oficiali: Andryi Stadnik (antrenor lot feminin), Petrică Cărare (antrenor lot masculin), Alin Grigore (Oficial de Echipă)

VIDEO EXCLUSIV Răzvan Pîrcălabu, la Poveștile Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!