CLASAMENT Pe ce loc e naționala de polo a României în Grupa A de la Paris 2024 

Polo clasament Echipa Romaniei Grupa A Jocurile Olimpice JO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 31 Iulie 2024, 14:25
Data actualizarii: Miercuri 31 Iulie 2024, 14:27

România a pierdut primele meciuri din Grupa A a turneului de polo de la Jocurile Olimpice. 

În prima partidă, selecționata condusă de Bogdan Rath a fost învinsă de Grecia, scor 7-14, iar în confruntarea de marți seară, tricolorii au cedat încleștarea cu Statele Unite, scor 8-14. 

Cum arată clasamentul în grupa României 

Ultima partidă de marți din seara din grupa României a fost un adevărat thriller. 

Selecţionata masculină de polo pe apă a Greciei, vicecampioana olimpică de a Tokyo, a învins formaţia Muntenegrului cu scorul de 17-16, după penalty-uri. Grecii au fost egalaţi (12-12) cu două secunde înaintea finalului timpului regulamentar, dar s-au impus la aruncările de la 5 metri.

În celelalte partide ale zilei, România a fost învinsă de formaţia Statelor Unite cu scorul de 14-8, iar Italia a dispus de Croaţia cu 14-11.

Italia conduce în clasament, cu 6 puncte, urmată de Grecia, 5 puncte, Croaţia, 3 puncte, SUA, 3 puncte, Muntenegru, 1 punct, România, 0 puncte.

În Grupa B, Spania este singura formaţie cu două victorii, după ce a întrecut Ungaria cu 10-7, marţi. Franţa, echipa gazdă, a câştigat la limită în faţa Japoniei, cu 14-13, în timp ce Australia s-a impus în faţa Serbiei cu 8-3.

Spania conduce în clasament, cu 6 puncte, urmată de Australia, 3 puncte, Serbia, 3 puncte, Franţa, 3 puncte, Ungaria, 3 puncte, Japonia, 0 puncte.

Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!