Un judecător TAS face anunțul în cazul Sabrinei Voinea: "Ar putea fi judecat în timpul Olimpiadei"
Gimnasta română Sabrina Voinea își caută dreptatea la TAS după ce arbitrele au deposedat-o pe nedrept de medalia de bronz cucerită în finala de la sol.
Cristian Jura, preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv şi judecător la TAS, a dezvăluit că în momentul de față există două scenarii de lucru pe masa judecătorilor.
În primul, Sabrina ar primi un răspuns până la finalul Jocurilor Olimpice, iar în al doilea, un răspuns ar urma să vină după încheierea Olimpiadei, fără presiunea timpului. Niciunul dintre acestea nu-i oferă siguranța sportivei noastre, din păcate, că-și va recupera medalia care i-a fost "furată" de arbitre.
"Există două scenarii, unul este ca ei să judece în interioriul Olimpiadei, până duminică ei să se pronunţe.
Sau există şi varianta în care ei consideră că e nevoie de mai mulţi martori, de mai multe informaţii, de opinia unui expert care să explice dacă s-a călcat în afara saltelei sau de mai multe probe video, atunci există posibilitatea ca să se prelungească cauza şi să fie transmisă Tribunalului Regulat de la Lausanne, care să o judece pe un termen mai lung, fără presiunea timpului", a spus Cristian Jura pentru TVR.
România vrea să-și facă dreptate la TAS
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a trimis, luni, o scrisoare de protest către Federaţia Internaţională de Gimnastică, adresată direct preşedintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestaţiei exerciţiului din finala la sol al Sabrinei Maneca-Voinea, la Jocurile Olimpice de la Paris, potrivit unui comunicat al COSR.
COSR precizează că ''Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video şi foto infirmă această teorie''.
De asemenea, Federaţia Română de Gimnastică (FRG) a cerut analiza Federaţiei Internaţionale de specialitate pentru eroarea de arbitraj din finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, precizând totodată că a depus două memorii la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru repunerea în drepturi a Sabrinei Voinea, care a pierdut medalia de bronz în urma contestaţiei delegaţiei Statelor Unite ale Americii.
Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Maneca-Voinea s-a clasat pe cinci.
Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia.
Sabrina Maneca-Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă.
Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).
România nu a mai obţinut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012 (Londra), când Sandra Izbaşa câştiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.
Echipa feminină de gimnastică a României a revenit după 12 ani la Jocurile Olimpice cu prilejul acestei ediţii. Gimnastele noastre s-au clasat pe locul 7 în finala pe echipe, Ana Maria Bărbosu pe 17, iar Amalia Ghigoarţă pe 22 la individual compus, Sabrina Maneca-Voinea pe 8 la bârnă şi pe 5 la sol, iar Ana Bărbosu pe 4 la sol.
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News