Ede Molnar, calificare istorică la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!

Ede Molnar jocurile olimpice de la paris 2024 Team Romania Jocurile Olimpice
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2024, 20:02
Data actualizarii: Vineri 07 Iunie 2024, 20:02

Ciclistul român Ede Molnar s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și a devenit al 90-lea sportiv al României care va participa la acest prestigios eveniment. 

Performanța sa aduce un nou val de entuziasm și speranță pentru echipa olimpică a României, care numără acum 90 de sportivi calificați pentru competițiile de la Paris.

Premieră pentru sportiv

Uniunea Internațională de Ciclism a confirmat locul cotă pentru România, grație poziției ocupate de Molnar în clasamentul mondial individual, unde se află pe locul 111. La nivel de națiuni, România se clasează pe poziția a 15-a.

Pentru Ede Molnar, această calificare reprezintă o premieră, fiind prima sa participare la Jocurile Olimpice. Anul trecut, el a concurat la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska.

 În contextul olimpic, România are deja un precedent recent în proba de mountain bike, la Tokyo 2020, unde Vlad Dascălu a obținut o remarcabilă clasare pe locul 7. Dascălu nu va putea participa la Paris, dat fiind faptul că este suspendat de Uniunea Ciclistă Internațională pentru încălcarea regulilor anti-doping.

Ce mesaj i-a transmis Comitetul Olimpic Român

Comitetul Olimpic Român a salutat performanța lui Molnar printr-un mesaj de încurajare pe rețelele de socializare.

„Calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024! Team Romania – 90 sportivi calificați.

Ciclistul Ede Molnar a devenit de azi al 90-lea membru al Echipei Olimpice Team Romania pentru Jocurile Olimpice de la Paris după ce Uniunea Internațională de Ciclism a acordat un loc cotă României.

Ede Molnar se află pe locul 111 al clasamentului mondial individual, România clasându-se pe poziția a 15-a pe națiuni. Pentru Ede va fi prima ediție de Jocuri Olimpice, el a concurat qanul trecut la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska.

Este a doua ediție consecutivă de Jocuri la care Team Romania are sportiv la mountain bike. La Tokyo 2020, Vlad Dascălu a terminat pe locul 7. Din păcate, Vlad a fost suspendat de Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) pentru încălcarea regulilor anti-doping.

Succes, Ede! Bine ai venit în Echipa Olimpică Team Romania!”, a anunţat Comitetul Olimpic Român pe reţelele de socializare.

Cum arată echipa României pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

În prezent, Team Romania are 90 de sportivi calificați, distribuiți pe diverse discipline sportive.

  • Atletism: Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului)
  • Box: Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg)
  • Canoe: Cătălin Chirilă (C1 - 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuță (C2 - 500 m)
  • Canotaj: dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, simplu vâsle masculin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin
  • Ciclism: Ede Molnar
  • Gimnastică artistică: echipa feminină, Andrei Muntean
  • Gimnastică ritmică: Annaliese Drăgan
  • Haltere: Mihaela Cambei (cat. 49 kg), Loredana Toma (cat. 71 kg)
  • Înot: David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber)
  • Lupte: Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Kriszta Tune Incze (lupte libere, cat. 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, cat. 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg)
  • Polo pe apă: echipa masculină
  • Scrimă: Mălina Călugăreanu (floretă)
  • Tenis de masă: echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt)
  • Triatlon: Felix Duchampt
  • Yachting: Ebru Bolat (clasa Ylca 6)
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!