VIDEO Un labirint logistic! Ce presupune câștigarea unei medalii de aur olimpice: canotoarea Simona Radiș a explicat totul 

Simona Radis Canotaj jocurile olimpice de la paris 2024 medalie de aur Jocurile Olimpice
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 27 August 2024, 23:15
Data actualizarii: Marti 27 August 2024, 18:57

Portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Simona Radiș a făcut o dezvăluire halucinantă. 

Simona Radiș are două medalii de aur olimpice în palmares, cucerite la Tokyo și Paris, în probele de dublu vâsle, respectiv 8+1. 

Sportiva născută la Botoșani în primăvara anului 1999 a explicat detaliat „labirintul logistic” care a trebuit rezolvat pentru ca echipa României de canotaj să poată performa la nivel înalt în această vară, în capitala Franței.

  • FOTO Canotajul și scrima duc tradiția mai departe. România, trei medalii la JO: aur pentru Radiș și Bodnar

Simona Radiș, dublă campioană olimpică, explică labirintul logistic rezolvat de Federația Română de Canotaj, la Paris

Radiș a povestit cum delegația română de canotaj a fost cazată la o abație, prin urmare a refuzat cazarea în Satul Olimpic.

Motivul a fost prioritizarea unor condiții cât mai bune pentru sportivi.

„S-a închiriat un TIR care să plece înaintea noastră către Paris.”

„Totul a pornit de când ni s-a spus că vom sta în altă parte, și nu în Satul Olimpic. Noi știam că vom merge la o abație. Înainte să mergem noi acolo, a fost o delegație, niște trimiși de-ai noștri, ca să vadă cum sunt condițiile de acolo - să știe ce e necesar să luăm cu noi și ce nu e.

S-a făcut o analiză, s-a făcut o listă și s-a constatat că trebuie să mergem cu foarte multe lucruri. Tocmai de aceea s-a închiriat un TIR care să plece înaintea noastră către Paris, pentru a duce toate cele necesare.

Nu vă mint când vă spun că am plecat cu farfurii, fețe de masă, tacâmuri, oale, scaune, mașină de gheață, aparate de refacere. Am luat din țară absolut tot, tot, tot.

„Am plecat cu farfurii, tacâmuri, fețe de masă, oale, scaune, mașină de gheață, aparate de refacere și chiar și cu bucătăresele de la Snagov.”

Și bucătăresele au fost luate din țară. Au fost luate bucătărese din baza sportivă „Elisabeta Lipă” de la Snagov. Ne cunoșteam cu ele, iar ele ne-au așteptat deja acolo, având totul pregătit.

A trebuit să luăm toate aceste lucruri pentru că acolo nu le aveam. Mergeam la o competiție olimpică, așa că era nevoie să fim pregătiți din toate punctele de vedere.

Am avut o echipă atât de unită, astfel încât nu conta ce scria pe diploma de absolvire; nu conta care era scopul fiecăruia acolo. Toți făceau de toate: adică asistenta medicală și kinetoterapeutele - chiar și antrenoarele - intrau în bucătărie, găteau, ajutau la ce era necesar, strângeau, după care își făceau treaba pentru care erau acolo, de fapt.

Iar antrenorii, pe lângă faptul că mergeau cu noi și ne antrenau, reglau bărci, făceau și pe șoferii. Am avut acolo niște microbuze pentru a ne ajuta să ajungem de la hotel la bază și viceversa, iar doar antrenorii le conduceau și făceau drumuri non-stop, cu noi, sportivii. Și cumpărăturile, la fel. 

Mi se părea ireal că reușim să ne adaptăm și să ne conformăm, făcând o echipă atât de bună.

Când vezi niște oameni care se extenuează și care fac totul pentru a fi bine, te împinge să dai totul. Ne făceau să fim cât mai serioși și să conștientizăm că toți sunt acolo pentru noi.

Iar noi trebuia să fim atenți să facem fiecare lucru cu atenție, ca munca lor să nu fi fost în zadar,” a declarat Simona Radiș, în cadrul SportCast cu Sile. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!