Jucătorul moldovean cu cetățenie română, care evoluează pentru Universitatea Cluj, a preferat să rămână alături de echipa lui Ioan Ovidiu Sabău, cu care trăiește un sezon remarcabil.

1.300.000€ pentru Vladislav Blănuță

Evoluțiile excelente ale lui Blănuță în prima parte a sezonului 2024-2025 l-au propulsat în topul celor mai valoroși jucători din Superligă. Potrivit Transfermarkt, cota sa de piață a crescut spectaculos, de la 500.000 de euro în vară, la 1,3 milioane de euro în decembrie.

Formația clujeană, lider în Superligă, se află pe primul loc la egalitate de puncte cu FCSB, dar cu un golaveraj superior. Nouă goluri și două pase decisive a reușit atacantul în cele 21 de meciuri disputate.

Oferta FCSB-ului, respinsă ferm

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a încercat să îl aducă pe Blănuță la echipa sa pentru a-și întări linia de atac. Însă, tânărul jucător a refuzat fără să stea pe gânduri. Într-o declarație făcută în cantonamentul din Antalya, Blănuță a explicat decizia sa, fără a oferi detalii concrete.

(n.r. Ai fost dorit de FCSB, de ce nu ai mers?) Am avut motivele mele secrete, pe care nu le voi dezvălui.

Nu mi-a fost teamă, sincer vă spun. Vă pot spune doar atât, anume că în momentul în care a venit oferta nu am simțit nevoia să fac o schimbare.

(n.r. Iei în calcul să mergi pe viitor, când te vei maturiza?) De ce să mă maturizez? Credeți că eu nu sunt matur, sau ce? Nu contează că sunt tânăr, pentru că sunt mulți tineri maturi la vârsta lor. Maturitatea nu se ia după vârstă și după ani, se ia după deciziile pe care le luăm pe moment. Vă mai spun încă o dată, nu mi-a fost teamă de nimeni și am făcut ce am vrut eu”, a spus Blănuță.