FCSB – Rapid s-a încheiat 0-0 după o primă repriză spectaculoasă, cu multe ocazii, și după o parte a doua în care cele două pretendente la câștigarea titlului s-au blocat în mare parte în loc să joace fotbal.
Campioana a avut mai multe oportunități de a marca în prima repriză, dar, per total, conform statisticilor oferite de sofascore, a fost 3-3 la „Ocazii de gol”.
Gazdele au tras mai mult la poartă, 22-9, iar pe poartă raportul a fost mai strâns: 5-3.
Comparând jucătorii celor două echipe, să spunem mai întâi că FCSB e mai bine cotată pe transfermarkt.com: 36,85 milioane de euro față de 30,5 Rapid.
Siegrist, excepțional
În poartă, elvețianul Siegrist a avut mai multe intervenții bune, 5-3, și chiar mi se pare a fi un goalkeeper mai sigur decât Târnovanu. Ambii sunt buni pe reflex, dar la ieșirile pe centrări fecesebistul e un pericol pentru propria echipă. Un + pentru Rapid.
În banda dreaptă, sunt Crețu și Onea. Dacă ținem cont doar de meciul de aseară, aș spune că prestațiile celor doi au fost bune, poate cu un mic avantaj pentru primul, mai energic și mai prezent pe faza ofensivă, în ciuda vârstei mai înaintate și a faptului că rapidistul intră în acest sistem la mijloc. + pentru FCSB.
În stânga, Radunovici a evoluat foarte bine, și-a acoperit partea, jucând destul de retras, în timp ce Borza a fost decent, fără să iasă în evidență. Și aici aș da un mic + pentru FCSB.
La fundașii centrali, Dawa și Ngezana și-au făcut treaba, sud-africanul evoluând aprape fără greșeală, dar și de partea cealaltă Manea, Pașcanu și Ignat au avut intervenții bune, s-au completat reciproc. Aici aș pune egalitate (=), deși sistemele de joc sunt diferite.
Olaru, trei șuturi pe poartă
La mijloc, Olaru și-a arătat clasa în prima repriză, fiind mult mai cuminte în cea de a doua. A avut trei șuturi pe poartă, ceea ce este remarcabil, și a dat 4 centrări corecte din 7 încercate. La Rapid, Christensen nu prea s-a apropiat de careul advers, nereușind niciun șut pe poartă sau măcar spre poartă. Kait a tras o singură dată spre buturile lui Târnovanu, dar a ieșit în minutul 37, accidentat. Înlocuitorul estonului, Emmers, a intrat destul de bine în joc, însă n-a reușit nici el vreun șut pe sau spre poartă.
Dacă la FCSB punem la socoteală și prestația în nota obișnuită a lui Șut, adică decentă, și încercările de a arăta că e fotbalist ale lui Tănase (ambii cu câte un șut spre poartă) și dacă la Rapid îi băgăm în ecuație și pe „lateralii” Onea și Borza, fundași de meserie, dar trimiși în linia mediană în acest 3-4-3 propus de Șumudică, aș pune un mare + spre FCSB la mijlocul terenului.
În ofensivă, Miculescu n-a mișcat ca vârf de atac, în prima repriză, dar nici Daniel Popa nu s-a făcut remarcat după pauză, în timp ce Boupendza măcar a intrat în combinații și și-a arătat valoarea prin câteva pase șmechere, ratând și o imensă oportunitate. +Rapid
În stânga, Octavian Popescu a fost destul de periculos (un șut foarte bun pe poartă și o ocazie mare creată), în timp ce Petrila a fost în mare măsură blocat (o singură mare ocazie creată). +FCSB
În dreapta, Băluță n-a impresionat, dar a fost mai bun decât Miculescu (trecut pe această poziție în R2), iar de la Rapid N'Jie și-a făcut simțită prezența, deși mai are nevoie de acumulări fizice: două șuturi pe poartă și o ocazie mare ratată, singur cu Târnovanu). +Rapid
Adunând plusurile de mai sus, obținem un 4-3 pentru FCSB, logic de altfel, pentru că echipa gazdă a fost mai periculoasă, mai ales în prima repriză, în timp ce Rapid a avut și ea ocaziile ei (mai puține), iar în partea a doua s-a mulțumit să țină de acest 0-0 care s-a consemnat la final. Micul plus al campioanei nu a adus și victoria, pe care trupa lui Becali n-a mai obținut-o de 7 meciuri cu giuleștenii!