EXCLUSIV Cum arată gazonul din "Groapă", cu două zile înainte de "Derby de România"
Oficialii FCSB au acuzat o încercare de sabotaj a oficialilor din Ștefan cel Mare, pentru că Dinamo a ales ca meciul să se joace pe un teren de o calitate "execrabilă".
"Terenul arată execrabil, e cel mai prost teren din istoria derby-urilor. Poate doar în Ghencea, pe vremuri, a mai fost așa", acuza Mihai Stoica, după ce a văzut imagini la tv cu terenul din Ștefan cel Mare, din timpul amicalului "câinilor" cu Popești Leordeni, disputat pe 26 ianuarie.
Astăzi, la prânz, la vizita reporterului Sport.ro, la terenul din "Groapă" munceau asiduu trei oameni responsabili cu pregătirea gazonului pentru acest stadion, care îndreptau suprafața de joc, acopereau micile găuri și tundeau iarba.
Iarba se regenerează rapid, mai sunt doar trei zone cu probleme
Beneficiind de vremea bună din București, din ultimele două zile, iarba a început să se regenereze pe majoritatea porțiunilor de teren, iar pâmântul de dedesubt era bine drenat. Soarele puternic și temperatura, mai ridicată decât în mod obișnuit pentru o zi de iarnă în Capitală, au făcut ca gazonul să arate revitalizat. Singurule porțiuni încă vizibil afectate sunt în centrul terenului, acolo unde se joacă mai mult și calcă preponderent crampoanele jucătorilor, dar și zona ambelor careuri, în special în suprafața de protecție a portarului, acolo unde se poate distinge un strat destul de gros de nisip.
Gazonul nu va fi mai slab decât a fost la meciul lui Dinamo de la Pitești
Deși calitatea gazonului nu va fi la fel de bună ca pe Arena Națională, acolo unde a fost montat un gazon mixt pentru meciurile de la Euro 2020 și există o instalație de iluminat artificial cu raze ultraviolete pentru regenerarea mai rapidă a ierbii, starea terenului de joc de pe Stadionul "Dinamo" nu va fi, probabil, mai slabă decât pe arena "Nicolae Dobrin" din Pitești, acolo unde dinamoviștii au jucat primul meci din 2022. Flavius Stoican și oficialii lui Dinamo s-au plâns atunci de calitatea arbitrajului, nu și de suprafața de joc, care a pus probleme serioase la construcție ambelor echipe.
Pentru zilele de sâmbătă și duminică sunt prognozate temperaturi minime de -3°C noaptea și maxime de aproape 10°C ziua, șanse de precipitații de doar 10% și vânt moderat de până în 30km/h, ceea ce înseamnă că sunt șanse mari ca, până la ora meciului Dinamo - FCSB, gazonul să fie într-o stare mult mai bună decât astăzi.
Sursa foto - Sport.ro
Urmăriți SPORT.RO și pe Google News